Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért nem szabad meztelenül aludni

Ezért nem szabad meztelenül aludni

alvásegészség
0

Írta:

Bár sokan szeretnek meztelenül aludni éjszaka, kutatók szerint a ruha nélküli alvásnak van egy igen kellemetlen hozadéka, melynek tudatában az ember legalább kétszer meggondolja, húzzon-e fel legalább egy nadrágot az alváshoz.

Bár ahogy egyre közelebb kerülünk az őszhöz és a hideg éjszakákhoz, egyre kevesebb embernek jut eszébe meztelenül aludni, nem a megfázás az egyetlen ok arra, miért ne töltsük az éjszakát az ágyban teljesen meztelenül. Egy tudományos kutatás szerint egy ember átlagosan 15-25 alkalommal szellent egy nap, ennek egy része pedig éjszakára marad.

Foot man be tired on the bed, couple bed story

Anthony Youn, amerikai plasztikai sebész és egyben TikTok-vlogger szerint minden egyes alkalommal, amikor az ember szellent, a gázok mellett egy kevés széklet is távozik a testből. A Youn videójában elhangzott információk szerint az alsónemű felfogja ezeket a szervezetből távozó részecskéket, így azok nem az ágy lepedőjén vagy a takarón végzik.

Bár más kutatások arról számolnak be, hogy a meztelenül alvás segíti az anyagcserét, növeli a férfiaknál a spermiumok számát valamint mélyebb alvást idéz elő, összességében nem csoda, ha a fentebb található információk tudatában többen is felhagynak a pucér éjszakákkal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X