Főoldal > EGÉSZSÉG > Ronaldo séfje elárulta, mitől néz ki ilyen jól a sztárfocista

Ronaldo séfje elárulta, mitől néz ki ilyen jól a sztárfocista

Cristiano Ronaldoegészségétrendsport
0

Írta:

Cristiano Ronaldo jelenleg 36 éves, a világhírű focistán azonban egyáltalán nem fog az idő kereke. Egykori személyes séfje most felfedte a titkot, miket is eszik a világsztár, amitől ilyen jó formában van.

Cristiano Ronaldonak mindig is szigorúan figyelnie kellett étrendjére, a portugál sztárfocista pedig amióta csak sportol, mindig is királyi módon táplálkozott. Egykori személyes séfje, Giorgio Barone most lerántotta a leplet a sportoló étrendjéről, amely rengeteg tengeri herkentyűt, zöldséget és gyümölcsöt, egyben minimális mennyiségű szénhidrátot tartalmaz.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Giorgio Barone (@chef_barone) által megosztott bejegyzés

 

Barone mondhatni, a sportolók séfje, minden szezonban más és más világhírű focistának főz, Ronaldo-val pedig akkor kezdett el együtt dolgozni, amikor a focista 2018-ban a Juventus-hoz igazolt.

Barone szerint nem a drága, sokkal inkább az egészséges ételeken van a hangsúly egy élsportoló esetében. Cristiano étrendjében csak organikus, természetes élelmiszerek kaptak helyet, a hal, a tenger gyümölcsei, a csirke, a tojás, a borjúhús, az avokádó vagy például a fekete rizs naponta váltották egymást. Az alább látható polip például Ronaldo egyik legnagyobb kedvence volt a séf kínálatából.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Giorgio Barone (@chef_barone) által megosztott bejegyzés

A világ egyik leghíresebb focistája egy fehérjében igen gazdag étrendet követ, a cukor, a zsír és a szénhidrát csak ritkán, akkor is minimális mennyiségben kerül terítékre, az ételek pedig csak kókuszolajban sülhetnek ki, ez ugyanis nem csak, hogy hozzájárul a zsírégetéshez, a koleszterinszintet is javítja. Ha nem a tenger gyümölcsei, ez a borjúshúsból készült tál egészen biztosan nagy adagot fedez Ronaldo napi fehérjebeviteléből.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Giorgio Barone (@chef_barone) által megosztott bejegyzés


Barone szerint az egészséges élet alapja a felsoroltak mellett a megfelelő mennyiségű tisztított víz fogyasztása, a kemény edzés mellett pedig elengedhetetlen a pihenés is, illetve az, hogy a nap utolsó étkezése ne késő estére maradjon.

Ronaldo nemrégiben visszatért a Manchester United csapatához, a jövőben így már nem Barone fog főzni a sztárfocistára.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X