Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 táplálékkiegészítő, ami nem hiányozhat a tavaszi étrendedből

5 táplálékkiegészítő, ami nem hiányozhat a tavaszi étrendedből

egészségtavaszvitamin
0

Írta:

Ha te sem szeretnéd betegen köszönteni a madárcsicsergős tavaszt, akkor érdemes beépítened az étrendedbe a cikkben szereplő táplálékkiegészítőket és vitaminokat.

Az olykor szeszélyes tavaszi időjárás miatt nagyon sokan hajlamosak megbetegedni ebben az évszakban. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor kezdődik az allergia és a szénanátha szezon is.

Most összegyűjtöttük 5 olyan vitamint és étrend-kiegészítőt, amiket kifejezetten tavasszal érdemes szedni.

The girl holds vitamins and a glass of water in her hand. Morning rituals. Water. Glass of water. Water balance in the body. Vitamins. Vitamins and dietary supplements.

1.) Omega-3

Már biztosan te is hallottál arról, hogy mennyire egészséges az omega-3 zsírsav. Fogyasztásával rengeteget tehetünk a szívünkért, az immunrendszerünkért, sőt még az agyunkért is. Sőt, ezek az esszenciális zsírsavak nemcsak a gyulladásos állapotokat csökkentik, hanem még a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét is. Ezenfelül pedig segítenek fenntartani a bőr egészségét.

2.) Cink

A cink rendkívül fontos szerepet játszik az anyagcsere és az immunrendszer megfelelő működésében, valamint a sejtek és szövetek regenerálódásában is. A szakértők szerint a felnőtt férfiaknak naponta 11, míg a nőknek 8 milligramm cinket érdemes fogyasztaniuk. Az allergiában szenvedőknek pedig különösen ajánlott a szedése, hiszen a cink képes csökkenteni a pollenallergia kellemetlen tüneteit.

3.) Multivitamin

A tavaszi szezonban mindig jól jön, ha egy kis B- és C-vitamin-komplexet fogyasztunk, de akár egy multivitamint is választhatunk, így egy mozdulattal biztosítani tudjuk a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelt.

Overhead view of senior Asian woman feeling sick, taking medicines in hand with a glass of water at home. Elderly and healthcare concept

4.) Magnézium

Csakúgy, mint a cink, a magnézium-kiegészítő bevétele is nagy segítséget jelent azoknak, akik allergiában szenvednek, ugyanis megkönnyíti a légzést. Ezenfelül a magnézium elengedhetetlen a szívünk, az izomzatunk és idegrendszerünk megfelelő működéséhez. Továbbá az anyagcserére és a csontfejlődésre is fontos hatással van. Sőt, oldja a stresszt, megelőzi az izomgörcsöket, csökkenti a vérnyomást, és fokozza a teljesítőképességünket.

5.) D-vitamin

A D-vitamin megkönnyíti a kalcium beépülését a csontokba, így szilárd, egészséges csontozatunk lesz. Emellett szabályozza a sejtek növekedését, de befolyásolja az immunfunkciókat is. Sőt, a D-vitamin-kiegészítők szedése segíthet a depresszió kezelésében is. Bár szervezetünk képes D-vitamint termelni a napfény hatására, ám a sötétebb évszakokban, illetve egyes betegségek esetén érdemes étrendkiegészítőként is fogyasztani.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X