Főoldal > EGÉSZSÉG > Reviczky Gábort rákkal diagnosztizálták

Reviczky Gábort rákkal diagnosztizálták

betegségprosztatarákReviczky Gábor
0

Írta:

Reviczky Gábor csak 2022 decemberében fordult orvoshoz, mert teljesen tünetmentes volt.

Prosztatarákot diagnosztizáltak Reviczky Gábornál – számolt be a Telex oldala a hírről.

A 73 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a betegség egy agresszív fajtája támadta meg, viszont úgy tűnik, hogy sikerült időben elvégezni a szükséges műtétet.

Képek az RTL Klub nagysikerű sorozata: A mi kis falunk szereplőiről és a 2. évad forgatásról. /werkfotók/ Fotó: RTL Klub/Content Factory, Image: 360952331, Fotó: Sajtóklub RTL Klub /

Fotó: RTL Klub/Content Factory

A betegség már évek óta jelen lehet a szervezetében, ám csak 2022 decemberében fordult orvoshoz, jellemző tünetek nem jelentkeztek nála. Igaz, hogy a rák egy agresszív fajtájáról beszélünk, de áttétet nem találtak a színész szervezetében. Most egy speciális vizsgálatra, PET CT-re vár, ami után kiderül, hogy pontosan milyen utókezelésre lesz szüksége.

Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés – nyilatkozta Reviczky Gábor a Blikknek.

Ezenfelül a színész felhívta a figyelmet a prosztataszűrés fontosságára, és azt ajánlja a férfiaknak, hogy 40 év felett rendszeresen járjanak a vizsgálatra.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X