Főoldal > EGÉSZSÉG > Veszélyes TikTok-trend miatt égetik szénné magukat a követők

Veszélyes TikTok-trend miatt égetik szénné magukat a követők

napozás
0

Írta:

A napozás és az erős UV-sugárzás káros hatásairól egyre többet hallani, mindennek ellenére a TikTokon jónéhány önjelölt bőrgyógyász hallatja a hangját, miszerint a napozásnak csakis jótékony hatásai vannak.

Az utóbbi években egyre több a bőrrákos megbetegedés, és az UV-sugárzás is egyre veszélyesebb. A tények ellenére mégis vannak olyan tiktokkerek, akik hatalmas követőtáboruknak a napozással járó előnyöket hirdetik, anélkül, hogy felhívnák a figyelmet a veszélyekre.

A napozás nemhogy nem káros, de egyenesen jó leégni a napon vagy a szoliban, mert az eltünteti a pattanásokat és egyéb bőrhibákat” – magyarázza 450 ezer követőjének Melissa Nelson TikTok-sztár, a sós víz és az égető nap csodálatos hatásait kiemelve.

Meghan Brodie, egy másik TikTok-influenszer pedig azt hangoztatja videóiban, hogy a szolárium eltünteti a pattanásokat, sőt, a hegeket is. A trend egyre terjed, és napról napra többen vallják, hogy a napozáshoz egyszerűen hozzá kell szoktatni a bőrt, teljesen felesleges a naptej és fényvédő használata.

Szerencsére valódi tudással rendelkező bőrgyógyászok is jelen vannak a platformon, és igyekeznek eljuttatni az igazságot az emberekhez. Dr. Whitney Bowe, amerikai bőrgyógyász elmondja, hogy a nap kék és vörös tartományba eső sugarai valóban jót tesznek a pattanásos bőrnek, de mindez együtt érkezik a nagyon is káros ultraibolya-sugarakkal, amik öregítik a bőrt, és rákot is okozhatnak.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X