Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért ne moss soha fogat kávézás után

Ezért ne moss soha fogat kávézás után

fogápolás
0

Írta:

A népszerű fogorvos elárulta, mely tevékenységek után tilos a fogmosás.

Dr. Shaadi Manouchehri több mint 300 ezer követővel rendelkezik TikTokon. A londoni fogorvos gyakran oszt meg hasznos tippeket a szájhigiéniával kapcsolatban, így arról is posztolt már videót, mikor nem javasolja, hogy fogat mossunk.

Három ilyen esetet sorolt fel: közvetlenül kávézás, reggelizés vagy hányás után semmiképp se álljunk neki fogat mosni!

Ha kávézás után rögtön fogat mosunk, azzal savakat dörzsölünk a fogunkra” – mondja videójában, majd hozzáteszi, hogy mindenképpen várjunk 20-30 percet a koffein bevitele után a fogmosással. Ha nincs lehetőségünk várni, öblögessünk egy kis szájvízzel, és csak utána essünk neki a sikálásnak.

A reggelivel kapcsolatban azt javasolja, hogy még evés előtt végezzünk a fogmosással, hiszen ha közvetlen utána ejtjük meg, azzal károsítjuk a fogzománcot. Reggel, ébredés után eleve elég sok baktérium van a szánkban.

Hányás után pedig azért várjunk, mert a gyomor tartalma rendkívül savas, tehát, amikor a gyomor tartalma a szájba kerül, akkor a száj kémhatása is savas lesz, ha pedig rögtön megmossuk a fogainkat, még jobban beledörzsöljük a savas anyagot a fogakba. Érdemes 30-60 percet várni, még akkor is, ha minden vágyunk, hogy megtisztítsuk a szánkat.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X