Főoldal > MOZGÁS > 2 villámgyakorlat a feszes mellekért – a medencében

2 villámgyakorlat a feszes mellekért – a medencében

gyakorlatmellmozgás
0

Írta: and

Nem csoda, hogy ekkora népszerűségre tett szert, hiszen nagyon sok fajtája van, és igen biztonságos, mert úgy erősíti a mély és a felszíni izmokat, hogy közben nem terheli az ízületeket. Elmondhatjuk, hogy ebben is megvan az úszás minden pozitív tulajdonsága, de úszni nem tudók is művelhetik, nemtől és kortól függetlenül. Sőt, időseknek kifejezetten ajánlatos, mert […]

Nem csoda, hogy ekkora népszerűségre tett szert, hiszen nagyon sok fajtája van, és igen biztonságos, mert úgy erősíti a mély és a felszíni izmokat, hogy közben nem terheli az ízületeket. Elmondhatjuk, hogy ebben is megvan az úszás minden pozitív tulajdonsága, de úszni nem tudók is művelhetik, nemtől és kortól függetlenül. Sőt, időseknek kifejezetten ajánlatos, mert erősíti a keringési rendszert, edzi a szívet és a tüdőt, javítja a tartást, miközben az ízületeik a legteljesebb bitonságban vannak. Van sekély vízi és mély vízi, eszközös és eszköz nélküli változata is.

Egy átlagos akvafitneszóra általában csoportban folyik, szakképzett edző vezetésével és különböző eszközök felhasználásával. A speciális öv például az egész edzés alatt fenntart a vízen, így valóban nem feltétel az úszni tudás. A vízisúlyzók és vízinudlik ugyanebből az anyagból készültek, ezért nem süllyednek el. Bár a parton pillekönnyűek, erős ellenállást keltenek, ha a vízben mozgatjuk őket. Minél nagyobb a szivacs felülete, annál nehezebb a vízben mozgatni.

A gyakorlatok végrehajtásához szükséged lesz egy pár kézi súlyzóra.

1. Vízi boksz

Tartsd magad egyenesen! A has- és farizmokat feszítsd meg, a csípődet enyhén billentsd előre, így könnyebb megtartani az alaphelyzetet. Mindkét kézedbe fogj egy-egy vízisúlyzót, ezeket kell majd mozgatni a vízben. Egyik karodat nyújtsd ki, a másikat hajlítsd be, majd cserélj.
Folyamatosan ismételd meg legalább húszszor. A gyakorlat a mell, a váll és a kar izmait erősíti, feszesíti, és a jó tartásért felelős összes has- és hátizom részt vesz a gyakorlatban.

2. Rajzoljon T-betűt

Fogj a két kezedbe egy-egy vízisúlyzót. Állj függőlegesen, a karjaidat nyújtsd ki oldalra a víz felszínén. A még mindig nyújtott karokat zárd össze a teste előtt, majd nyisd szét. Folyamatosan ismételd meg a gyakorlatot legalább hússzor. Ezzel a gyakorlattal a mell, a hát
és a váll izmait erősítheti.

A témáról bővebben a Nők Lapja Egészség magazin júliusi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X