Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 szín, amit ne hagyj ki az étkezésedből!

5 szín, amit ne hagyj ki az étkezésedből!

étrend-kiegészítőgyümölcsszínekzöldzöldség
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! A tányérunkra kerülő ételek színe éppen olyan fontos, mint az összetétele, ezt igazolja az AC Milan kutatóintézete által kifejlesztett és az Amway által forgalmazott Nutrilite termékcsalád. Ezek a kapszulák fitonutrieneket, azaz növényi alapú organikus molekulákat tartalmaznak.  A molekulák antioxidáns […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

A tányérunkra kerülő ételek színe éppen olyan fontos, mint az összetétele, ezt igazolja az AC Milan kutatóintézete által kifejlesztett és az Amway által forgalmazott Nutrilite termékcsalád. Ezek a kapszulák fitonutrieneket, azaz növényi alapú organikus molekulákat tartalmaznak.  A molekulák antioxidáns hatásuknak köszönhetően fontos szerepet töltenek be az emberi szervezet energiaellátásában, sőt, a növények színét is ezek biztosítják, így nem véletlen, hogy a különböző színű ételek, különböző betegségek, panaszok megoldása lehet. Öt színkategória fogyasztására érdemes odafigyelnünk.

Zöld

A legalapvetőbb szín, a környezetünkben mindenhol előfordul, a világoszöldtől a sötétzöldig rengeteg fajta gyümölccsel és zöldséggel találkozhatunk, a zöldteán át, a szójababon, a spenóton, a zöldpaprikán, a cukkínin és a brokkolin keresztül a zöldbabig. Ez a szín van a legjobb hatással sejtjeink egészségére, erősíti az artériánkat, a májműködésünket, sőt mi több a tüdőnkre is jó hatással van.

Fehér

A fehér színű zöldségek, mint a fokhagyma, nem csak immunrendszerünk erősítésében, de csontjaink egészségének megőrzésében is hasznosnak bizonyulnak. Ilyenek a gomba, a fehérbab, a vöröshagyma, a karfiol vagy a retek. Ugyanakkor keringési rendszerünket is remekül karbantarthatjuk, akár napi egy körte elfogyasztásával.

szines2.jpg ()Sárgától a narancssárgáig

Ebben a színkategóriában a sok zöldség mellett még több gyümölcs közül válogathatunk, mint például a barack, a papaya, az ananász, a citrom, a narancs vagy a sárgadinnye. A répáról köztudott, hogy nagyon jót tesz a látásnak, ám ez minden béta-karotint tartalmazó zöldségre igaz. Ezek a zöldségek immunerősítő funkciót látnak el, sőt, bőrhidratálóként is kiválóak. Gyermekek számára nagyon fontos tápanyagokat tartalmaznak, támogatják a szervezetük fejlődését és segítik a növekedésüket.

Piros

A piros szín DNS állományunk egészségére van a legjobb hatással, emellett férfiaknak kifejezettem ajánlott prosztata problémák kezelésére, megelőzésére. Nyáron tehát érdemes sok görögdinnyét, friss paradicsomot, grapefruitot enni, sőt, a piros gyümölcsök, mint az eper, a ribizli vagy a málna szintén kiváló egészségmegőrzők.

nutrilite.jpg ()A lilától a kékig

Szeder, feketeszőlő, feketebab, áfonya és megannyi lila színű zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, melyek a szívünk és érrendszerünk erősítését szolgálják, antioxidáns tartalmukkal pedig komolyabb betegségek (pl. a rák) megelőzésében is fontos szerepet játszanak. Sportolóknak is kifejezetten ajánlott, például a céklalé sportolás előtti fogyasztása a teljesítmény növelésére is kiválóan alkalmas.

A Nutrilite szakértője szerint az optimális zöldség és gyümölcs bevitelnek napi 10 alkalommal kell megtörténnie ahhoz, hogy 100%-os legyen táplálkozásunk. Ezen az elven fejlesztették ki kapszuláikat, amelyek étrend-kiegészítőként fogyasztva pótolják a fontos vitaminokat és fitonutrieneket. A szintetikus vitaminokkal szemben saját, minősített, organikus farmjaikon takarítják be és dolgozzák föl a kapszulákban található növényi koncentrátumot, mely nem csak egészségünket szolgálja, de komoly betegségek, mint a rák vagy az Alzheimer-kór legyőzésében és megelőzésében is segítségünkre lehet.

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

4 lépés az egészségért, 4-es szám a szerencséért


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X