1. Dió (10 dkg dió 654 kcal)Antioxidáns hatású, sok E-vitamint, az izomrendszer működéséhez elengedhetetlen káliumot, rezet, foszfort, vasat tartalmaz. Sok fehérje van benne és telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet. Ha rendszeresn fogyasztod, megelőzheted vele az érelmeszesedést és szívinfarktust. 2. Datolya (10 dkg datolya 278 kcal)Erősíti az immunrendszert, gazdag B-3 vitaminban, káliumban, magnéziumban, vasban és […]
1. Dió (10 dkg dió 654 kcal)
Antioxidáns hatású, sok E-vitamint, az izomrendszer működéséhez elengedhetetlen káliumot, rezet, foszfort, vasat tartalmaz. Sok fehérje van benne és telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet. Ha rendszeresn fogyasztod, megelőzheted vele az érelmeszesedést és szívinfarktust.
2. Datolya (10 dkg datolya 278 kcal)
Erősíti az immunrendszert, gazdag B-3 vitaminban, káliumban, magnéziumban, vasban és vérképzésben szerepet játszó rézben. Sok triptofán van benne, amely a feszültségoldó szerotonin alapanyaga, ezért stresszoldó hatású.
3. Mák (10 dkg mák 537 kcal)
Antioxidáns hatású E-vitamint, a bőr szépségének megőrzéséhez szükséges B6-vitamint, a csontok felépítéséhez és az anyagcseréhez nélkülözhetetlen magnéziumot, az izmok teljesítményét növelő vasat, fog- és csontvédő kalciumot tartalmaz.
Képek forrása: Profimédia