Ananászhoz szerencsére már nem csak konzerv formájában juthatunk hozzá, hanem magát a gyümölcsöt is megvásárolhatjuk szinte bárhol. Érdemes belőle rendszeresen csemegézni, hiszen igazi superfood.
Erősíti a csontokat
Az ananász nem csak ízvilágában isteni, de jótékony hatásait tekintve is. A benne található ásványi anyagok hozzájárulnak a csontok növekedéséhez, egészségéhez, megakadályozzák vagy késleltetik a csontritkulást. A kalciumpótlás persze elengedhetetlen, de időnként egy-egy ananásszal is hozzájárulhatunk az erős, egészséges csontokhoz.
Emésztésserkentő
A lassú emésztés nem csak az egész szervezet működésére van hatással, de a diétát is bojkottálhatja. Az ananász egyrészt rosttartalma miatt gyorsítja fel az emésztést, másrészt hozzájárul az emésztőenzim pótlásához, így a salakanyag gyorsabb kiürítéséhez is.
Véd a betegségek ellen
Az ananász nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, ami az immunrendszer megfelelő működését támogatja. A benne található egyéb vitaminok és ásványi anyagok védenek a vírusok, baktériumok, különböző fertőzések ellen, csökkentik a torokfájást és a felső légúti megbetegedések tüneteinek nagy részét egyaránt.
Zsírégető
Az egyik leghatékonyabb zsírégető ez a fantasztikus ízű és illatú gyümölcs. Csökkenti az édesség iránti vágyat, alacsony kalóriatartalmú és zsírégető hatása is ismert. Csökkenti a vér savtartalmát, a méreganyagok kiürülését pedig serkenti. Reggelire vagy tízóraira fogyasszuk a gyümölcsöt, de a levét kortyolgatva is kifejti jótékony hatásait.
Kiváló folsavforrás
Kismamáknak különösen ajánlott az ananász rendszeres fogyasztása, hiszen a számukra olyan fontos folsavat igen nagy mennyiségben tartalmazza. Ha naranccsal, gréprúttal is dúsítjuk gyümölcssalátánkat vagy reggeli italunkat, még több folsavat és más fontos vitamint és ásványi anyagot juttathatunk a szervezetünkbe.