Készítsd el ezt a különösen finom, lendületet adó palacsintát!
Hozzávalók
- 4 tojás
- fél csésze görög joghurt
- 3/4 csésze mandulatej
- 1/2 csésze mandula- vagy mogyoróvaj
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 csésze barna cukor – ezt kiválthatod ízlés szerinti adagolású édesítővel
- 1 evőkanál vanília aroma
- 4 csésze zabpehely
- 2 teáskanál chia mag
- 1 evőkanál vaj
- feltétnek tehetsz rá friss gyümölcsöt, kókusztejszínt, cukormentes lekvárt, stb.
Elkészítés
- Keverd össze az összes hozzávalót a vaj kivételével robotgéppel, amíg sima nem lesz.
- A tészta a szokottnál jóval sűrűbb, ezért ha gondolod, tegyél hozzá még egy kis mandulatejet. Nem a hagyományos, vékony palacsintát kapod majd, hanem az amerikai típusút.
- Olvaszd meg a vajat egy tapadásmentes serpenyőben.
- Nagyjából 1/4 – 1/2 csészényi adagot önts egyszerre a serpenyőbe a tésztából, és süsd aranybarnára mindkét oldalát.
- Ha elkészült, a választott feltéttel tálalhatod is!
Jó étvágyat!
(VIA)
Fotó: Getty Images