Főoldal > DIÉTA > Íme, a 9 legjobb nyári diétás étel

Íme, a 9 legjobb nyári diétás étel

diétaegészséggyümölcsnyárzöldség
0

Írta: and

Szeder Ez az édeskés, lédús nyári bogyósgyümölcs nagyon finom, és aszalt formában is fogyasztható, de a salátákat is megbolondíthatjuk vele. 10 dekában mindössze 43 kalória bújik meg, ugyanakkor rengeteg benne a C-vitamin, bővelkedik káliumban, rostban és resveratrolban, ez egy fitonutriens, ami bizonyítottan óvja a szívet. Ananász Az édes trópusi gyümölcs tökéletes összetevője a fenséges nyári […]

Szeder

Ez az édeskés, lédús nyári bogyósgyümölcs nagyon finom, és aszalt formában is fogyasztható, de a salátákat is megbolondíthatjuk vele. 10 dekában mindössze 43 kalória bújik meg, ugyanakkor rengeteg benne a C-vitamin, bővelkedik káliumban, rostban és resveratrolban, ez egy fitonutriens, ami bizonyítottan óvja a szívet.

Ananász

Az édes trópusi gyümölcs tökéletes összetevője a fenséges nyári turmixoknak és gyümölcsleveknek. Proteolitikus enzimet, ún. bromelaint tartalmaz, amely jót tesz az emésztésnek és a vérrögképződést is megakadályozza. Mivel az ananász egy igazi, gyulladáscsökkentő szuper étek, a fájó duzzanatokra is gyógyírt jelent. De a legfontosabb szerepet a lapos has elérésében tölti be – nyáron ne fukarkodj hát az ananásszal!

mangocikk1.jpg ()Mangó

A mangó az édesszájúak számára valóságos áldás, hiszen tökéletesen csillapítható vele az édesség utáni vágy, de más finom falatok utáni sóvárgás is elhárítható általa. Magas a rost-, a magnézium-, az antioxidáns és a vas tartalma (így a vashiányban szenvedő nőknek kiváló rágcsálnivaló lehet). Mivel a mangó az emésztést is segíti, fontos, hogy inkább magát a gyümölcsöt majszold el, és ne gyümölcslé formájában juss hozzá.

Füge

Szenzációs nass a füge a meleg hónapokban, nem csak ízletes, de rostban és káliumban is gazdag. 20 dkg csupán 170 kalóriával terheli meg a szervezetet, eheted magában, de a salátákhoz, gabonapelyhekhez, sőt még a prosciuttohoz is passzol.

Őszibarack

Számos lényeges tápanyag lelőhelye, így például az A-, és C-vitaminnak, káliumnak és a vasnak, emellett egy közepes méretű barack (csak 38 kalória) majdnem 2 gramm rosttal tölti fel a szervezetünket. Enyhe mértékben has-, és vizelethajtó hatású, valamint köszönhetően a béta-karotin tartalmának a bőrünk is fényes és üde lesz tőle.

Szilva

Tele van nélkülözhetetlen tápanyagokkal és fitokemikáliákkal, de a szilva nem csak ezért szuper, hanem azért is, mert fogyasztása nem jelent sok pluszkalóriát, viszont az íze isteni. Nagyszerű desszert lehet a könnyű nyári ebéd után.

mangocikk2.jpg ()Nektarin

Ebben az édes, alacsony kalóriájú gyümölcsben rengeteg flavonoid, likopin és lutein van, amelyekkel sok betegség megelőzhető és a szemünk egészsége is megőrizhető általuk. A kopaszbarack C-vitamin tárunkat is alaposan feltölti.

Görögdinnye

A görögdinnye nagy kedvenc a diétázók körében, hiszen 92 százaléka víz, így hosszú időre eltelít, kevés benne a kalória. Szintén nagy mennyiségben rejt magában életfontosságú tápanyagokat, valamint rák elleni antioxidánsokat, így például C-vitamint és likopint.

Kukorica

A kukorica nagyban hozzájárul a súlyvesztéshez, növeli az immunitást, fogyasztásával kontrollálható a vércukorszint és a jóllakottság érzését is fokozza. A kedvelt Balaton-parti csemege sózását ne vidd túlzásba, sőt a legjobb, ha natúr formájában csipegeted el.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X