Főoldal > AKTUÁLIS > Mariah Carey felszedett pár kilót

Mariah Carey felszedett pár kilót

alakalakformálásdiétaénekesnőfitneszfogyásfogyókúrahízáskövérMariah Careymozgássztártestvékonywellness
0

Írta: and

A házasságának vége, és legutóbbi turnéja sem volt mindenki szerint nagy siker – szinte nem is

A házasságának vége, és legutóbbi turnéja sem volt mindenki szerint nagy siker – szinte nem is csodáljuk, hogy a jelek szerint Mariah Carey evésbe fojtja bánatát. Ez áll ugyanis a pletykák szerint annak hátterében, hogy a 45 esztendős díva mostanság felszedett néhány kilót.

A hírességet április elején, nyaralása alatt kapták lencsevégre, és bizony fekete neoprén ruhája sem takarta el a pluszkilókat… ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy ő is csak vékonyan szép, szó sincs erről.

Csupán azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a problémák evésbe fojtása nem jó módszer, hosszú távon biztosan nem. Inkább ki kellene beszélnie a barátnőivel a gondokat, illetve neki sem ártana olyan mozgásformákat választani, amikkel hatékonyabban vezethetné le a stresszt.

A híresség korábban számos sportot kipróbált, és elmondása szerint örömét is lelte például a power walkingban, amit gyerekei születése után, személyi trénere tanácsára próbált ki és szeretett meg.

mariahcarey3.jpg ()

Egy 60-90 perces power walking edzés ideális zsírégető módszer, ezért többek közt jelentős túlsúllyal rendelkezők, illetve kismamák számára is sokan javasolják. Emellett ez az edzésmód csak kis mértékben megterhelő a csontok és az ízületek számára, az intenzitást pedig a sportolni vágyó maga fokozhatja, vagy épp csökkentheti.

Mariah emellett gyakran sétáltatta egyedül kutyusait, és rendszeresen vízi aerobikozott is, amivel a víz ellenállásának köszönhetően jóval több kalóriát égetett el, mintha egyéb, szárazföldi sportokat választott volna.

Ami pedig az étkezést illeti, a Grammy-díjas énekesnő elmondása szerint főként „unalmas, egészséges kaján” élt, amikor a szülés utáni pluszkilókat próbálta ledolgozni. De mivel nem az volt a célja, hogy csontsoványra fogyassza magát, olykor azért engedélyezett magának egy kis kényeztetést, például nagy kedvenceit, a kenyeret és tésztaféléket.

Talán most az lehet a gond, hogy ezeknél nem húz limitet? Vagy az, hogy „elfelejti” lemozogni a bevitt extra kalóriákat? Annyi mindenesetre biztos, hogy rajongói szerint ideje lenne észbe kapnia, különben súlygyarapodása még látványosabb lesz.

mariahcarey2.jpg ()

Mi az a power walking?
Ez a mozgásforma tulajdonképpen intenzív gyaloglással egyenértékű: átmozgathatja szinte az egész testünket, mégsem jár a test rázkódásával, mint például a futás. Power walking közben, lendületes léptekkel való haladás során a lábmunkát a karok is segítik, miközben a farizmok megfeszülnek.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X