Főoldal > AKTUÁLIS > Fitness Kitchen – amikor bokszoló és a séf összefog

Fitness Kitchen – amikor bokszoló és a séf összefog

diétaegészségétkezésfitnessfogyástáplálkozás
0

Írta:

Miért van az, hogy hiába edzünk keményen, az eredmény elmarad, ha nem figyelünk az étkezésre? És az miért van, hogy ami finom az általában nem egészséges, esetleg fordítva, ami egészséges az sokszor nem nyújt élményt?

Miért kell órákat tölteni alapanyagok felkutatásával és beszerzésével, ha egészségesen szeretnénk táplálkozni? Hogyan lehet beilleszteni a hétköznapok rohanásába a kiegyensúlyozott táplálkozást úgy, hogy mellette az edzésre, a munkára, a családra és a barátokra is jusson idő?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ Palágyi Eszter, a Costes Michelin-csillagos séfje és Erdei Zsolt-Madár, amikor néhány, a gasztronómia és az egészséges életmód iránt szintén elkötelezett barátjukkal gondolkozni kezdtek a témán.

A gondolatokból beszélgetések lettek, a beszélgetéseket hamarosan tettek követték és megszületett a Fitness Kitchen koncepciója. Adott egy vérprofi séf, aki kiváló ízeket tud alkotni, van egy világbajnok bokszoló, aki tudja, hogy mire van szüksége egy sportos, aktív életmódot folytató embernek és összeállt a háttércsapat is dietetikusokkal, marketingesekkel, szakácsokkal és néhány további elhivatott kollégával, akik legjobb tudásuk szerint dolgoznak azon, hogy a Fitness Kitchen ételei és a szolgáltatás színvonala megfeleljen a vásárlók igényeinek.

Elsőként a Gilda Max kínált helyszínt a Fitness Kitchennek, ahol éjjel-nappal meg lehet venni az ételeket az edzőtermekben kihelyezett hűtőkből. Ha épp otthon vagy és nem terveztél kimozdulni, akkor bármikor házhoz is rendelheted a finomságokat. Otthon pár perc alatt az asztalra is kerülhet, de akár későbbre is eltehető bármelyik étel, hiszen a boxok minden esetben hűtve kerülnek a vásárlókhoz.

És hogy mi az amit kivehetsz a hűtőkből vagy megrendelhetsz otthonra?
A Fitness Kitchen ételei nagyrészt laktóz- és gluténmentesek, nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, cukorból pedig csak olyat, amit a szervezet 100%-ban hasznosít. Nincs bennük olyan összetevő sem, amely a szervezetben gyulladásos folyamatokat indíthat el és optimális az összetételük az aktívabb életmódot folytató emberek számára. Az már csak a hab a tortán, hogy Eszternek köszönhetően az ételek nem csak egészségesek, de finomak is.

Az ételek nagy része sous vide technológiával készül, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású konyhatechnológiai eljárása. Az így előkészített húsoknak és zöldségeknek sokkal magasabb a tápanyagtartalma, mint a hagyományos hőkezeléssel készült ételeké, hiszen alacsony hőmérsékleten, lassan készülnek. A felhasználás előtt már csak rá kell pirítani kicsit a serpenyőben, és élvezheted is a végeredményt.

Ha kedvet kaptál szaladj le (tényleg bármikor) a legközelebbi Gilda Max edzőterembe, vagy nézz körül és rendelj a www.fitnesskitchen.hu weboldalon.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X