Főoldal > ÉV EDZŐJE > Rázd meg! Kipróbáltuk a Brazilian Rio Shape-t

Rázd meg! Kipróbáltuk a Brazilian Rio Shape-t

Brazilian Rio Shapeedzésedzőmozgástánc
0

Írta:

Szexi csípőtekerés, latinos ritmusok és szépen formálódó domborulatok – ez a titka a vadonatúj edzésformának, aminek mi sem tudtunk ellenállni. Előcsalogattuk magunkból a bennünk élő twerk-királynőt és teszteltük a szupernőies Brazilian Rio Shape edzést!

Aki kipróbálta: Mészégető Marcsi táncrajongó

„Gyerekkorom óta a tánc az egyetlen mozgásforma, amit nem tudok megunni. És ha már tánc, akkor úgy tűnik, hogy nálam a Brazilian Rio Shape az abszolút telitalálat. A latin virtus, a zenék és a mozdulatok teljesen és azonnal kikapcsoltak, nem foglalkoztam azzal, hogy jól vagy rosszul csinálom, egyszerűen csak tekertem a csípőmet, izzadtam és élveztem, hogy nő vagyok. Mindezt egy felfűtött, lefüggönyözött teremben, csak azért, hogy a régen nem tapasztalt bulizós emlékeim is előjöjjenek egy órácskára. Az edzés első felében tényleg egy szórakozóhelyen éreztem magam, a tánc az egész testemet átmozgatta, a lelkem pedig felszabadult a stressz alól. A mozgást valóban szórakozásként éltem meg, ami nálam nagy szó. Miután minden irányba megtekergettük a csípőnket, gyakoroltuk a salsa lépéseket és twerk mozdulatokat, jöhetett az erősítés. Talán mert a teremben trópusi hőmérséklet uralkodott, vagy mert az edzés elején úgy döntöttem, hogy most mindent beleadok, egész hamar kifáradtam. A csípőemelések, hasprések és lábgyakorlatok között mégsem volt ciki megállni, és fújni egy kicsit. A tánc jó emlékeket szabadított fel bennem, és kedvem lett volna fütyülve végigszambázni a hazafelé vezető úton.”

Ez tetszett a legjobban: amellett, hogy célzottan a kritikus testrészeimet – fenék, comb – dolgoztatta meg az edzés, a nőiességem is kapott egy hatalmas löketet.

Aki kipróbálta: Guti Eszter hobbisportoló

„A hagyományos aerobik órák ’na, még nyolcat’ formulája nekem túl száraz, de táncba vinni könnyű, így kíváncsian vártam ezt a mozgásformát. A Brazilian Rio Shape-et a dél-amerikai táncosnők formás hátsója, magabiztos tánctudása és életöröme ihlette, a pörgős zenék és a nőies csípőkörzések pedig az órán is hamar megteremtették a riói fesztiválok hangulatát. Emellett kőkemény alsótest-formáló edzésben lehetett részem, melynek hatékonyságát bizonyítja, hogy komoly nehézségekbe ütközött edzés után lesétálnom a lépcsőn, vagy úgy egyáltalán talpon maradnom. A felsőtest és a hasizmok sem maradtak ki a jóból, de az óra elsősorban azoknak javasolható, akik a popsijukat és a combjukat szeretnék feszesíteni. Nekem nagyon tetszett, hogy a bulihangulatot családias, kiscsoportos formában és kellemesen felfűtött teremben valósította meg az oktatónk, Andi, ráadásul harsány fények helyett meghitt félhomály uralkodott. Így könnyebb volt ellazulnom annak ellenére is, hogy (még) nem vagyok olyan ügyes, mint egy brazil táncosnő. Az edzés menete abszolút követhető volt, és Andi kiemelt figyelmet fordított rá, hogy a jelenlévőkhöz igazítsa a nehézségi fokot, folyamatos visszajelzést kért tőlünk, sőt egy ponton választhattunk, hogy további hasizom-gyakorlatot kérünk, vagy inkább a felkarunkat feszesítenénk.”

Amire készülj: cipő nem kell, törölköző a talajgyakorlatokhoz és víz annál inkább! A maximális izzadás érdekében szűk, hosszú leggingset érdemes viselni.

Mi ez?

Egy hatékony zsírégető és alakformáló táncos edzés, melynek alapja a twerk és a reggaeton tánc ötvözése. Kifejezetten a nőies idomok kiemelésére és feszesítésére lett összeállítva – az edzés során különösen nagy hangsúlyt fektetnek a popsi és a combok formálására, de a táncos mozdulatok révén a többi testrészt is alaposan átmozgatja. A Brazilian Rio Shape edzést egy felfűtött teremben tartják (megidézvén a trópusi meleget), ami a méregtelenítést, az anyagcsere-pörgetést és a fokozott kalóriaégetést is segíti. A kis csoport miatt szinte személyre szabott edzésformának tekinthető, az oktató mindenkire elegendő figyelmet tud fordítani és a légkör is nagyon barátságos.


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X