Főoldal > MOZGÁS > A 8 legjobb zsírégető kardiomozgás

A 8 legjobb zsírégető kardiomozgás

edzésfogyáskalóriakardiomozgássportzsírégetés
0

Írta:

A lehető legtöbb kalóriát akarod elégedni sportolás közben? A következő mozgásformák garantáltan segítenek leolvasztani rólad a pluszkilókat!

Sprintelés

30 perc alatt 400-500 kalóriát éget el

Unod a monoton, ugyanolyan tempójú futást és a biciklizést? Ha valami frissítőre vágysz, ne állj le a mozgással: inkább egy-egy kilométer kocogás közé szúrj be pár percnyi sprintelést, ami legalább annyi kalóriától fog megszabadítani! A lényeg, hogy alaposan melegíts be előtte és egyenes pályán (lehetőleg futópályán vagy egy sétányon) gyakorold a sprintelést!

Tabata edzés

1 perc alatt 15 kalóriát éget el

Akárcsak az intervall edzéseknél, a tabata is rövid ideig (20 másodpercig) tartó intenzív és (10 másodpercnyi) pihenőidők váltakozásából áll – 8 kör, azaz 4 perc az edzés, és a segítségével ráadásul az edzés után is folyamatosan égeted a zsírt. Bár könnyűnek hangzik, mivel teljes erőbedobással kell végezni, a 8. körnél már nagyon fognak fájni az izmaid, tehát csak erős kondiban lévőknek ajánljuk!

Sziklamászás

30 perc alatt 400 kalóriát éget el

Bár Magyarországon limitáltak a sziklamászó terepek, mesterséges falakon szuperül hódolhatsz ennek a hát-, kar- és láberősítő sportnak!

Úszás

30 perc alatt 300-450 kalóriát éget el

A zsírégetők kedvenc sportága még mindig az élmezőnyben szerepel, hiszen a tested izomzatának 70%-át intenzíven megmozgatja!  Fél óra mellúszással például 372 kalóriát lehet elégetni, pillangóúszással pedig 409 kalóriától is megszabadulhatsz!

19872938 - young woman athlete standing on top of a mountain with red bicycle and enjoying valley view

Hegyi biciklizés

30 perc alatt 373 kalóriát éget el

Ne keverd össze a sík terepen való biciklizéssel: természetesen az is rengeteg zsírt eléget, de ha komolyan veszed a fogyókúrát, a hegyekben gyakorlod a bicajozást – nemcsak a lábaidat, hanem a feneked és a csípődet is formálja, ráadásul 30%-kal több zsírt égetsz el vele.

Ugrókötelezés

30 perc alatt 372 kalóriát éget el

A sprinteléshez hasonló aerob mozgásformához semmi másra nincsen szükséged, mint egy ugrókötélre – épp ezért, a gyakori utazók kedvenc sportja, hiszen bárhol csinálhatod: akár a nyaralásod közben, egy hotelszobában is! A szakértők szerint viszont ajánlott hosszabb-rövidebb szünetekkel csinálni, hiszen erősen leterheli a csuklót és a térdízületet.

Futás

30 perc alatt 372 kalóriát éget el

Ne hagyhattuk ki az összeállításunkból, hiszen mindamellett, hogy az egyik legolcsóbb sport; nagyon hatásosan olvasztja le a kilókat is! A szakértők szerint minél gyorsabban futsz, annál több kalóriát dolgozol le magadról, de a sebesség nem minden – figyelj a technikádra is, hiszen egy kiálló faág vagy egy kátyú komoly sérülést tud okozni a lábaidnak.

Evezés

30 perc alatt 316 kalóriát éget el

Az egyik leghatásosabb zsírégető sport, hiszen egyszerre igényli a lábak, a vállak és a hátizomzat teljes igénybevételét. A megfelelő táplálkozással tetszetős izomzatot építhetsz ki magadnak, ezért főleg a férfiak sportja, de ma már egy több hölgy is csinálja. Ha nem vagy odáig a tavakban, folyókban való evezésért, próbáld ki a konditermi változatát – meglátod, tetszeni fog!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X