Főoldal > MOZGÁS > Táncold magad istennővé!

Táncold magad istennővé!

fogyáskilóklélekNIAtánc
0

Írta: and

A NIA útja „A NIA életstílus, filozófia és út” – avat be Balázs Mari koreográfus, táncművész, fehér öves NIA-oktató. – Állóképességet, koordinációt fejleszt, és természetesen komoly alakformáló hatása is van. Amerikában fejlesztette ki Debbie és Carlos Rosas; a mozgásforma ötvözi a keleti mozgásformák és különböző harcművészetek (Tai Chi, Tae-Kwon-Do, Aikido), a nyugati táncművészeti stílusok (modern […]

A NIA útja

„A NIA életstílus, filozófia és út” – avat be Balázs Mari koreográfus, táncművész, fehér öves NIA-oktató. – Állóképességet, koordinációt fejleszt, és természetesen komoly alakformáló hatása is van. Amerikában fejlesztette ki Debbie és Carlos Rosas; a mozgásforma ötvözi a keleti mozgásformák és különböző harcművészetek (Tai Chi, Tae-Kwon-Do, Aikido), a nyugati táncművészeti stílusok (modern tánc, jazztánc, funky, szabad tánc) és egyes terápiás irányzatok (Alexander-technika, Feldenkrais-módszer) elméleti és gyakorlati elemeit.

Istennő születik

A NIA-rajongók szerint az a különleges ebben a táncos-sportos mozgásban, hogy az alakformálás mellett a lelki egészség kialakításához és megőrzéséhez is nagyban hozzájárul. De persze nem kell félned attól sem, hogy a zsírégetés és az alakformálás kimaradna a programból: „Az alakodon úgy látszik meg, hogy először könnyebbé válnak a lépéseid, majd később a felesleges kilók lassan leolvadnak rólad – feltéve persze, ha az étrendeddel is hozzájárulsz a sikerhez. A NIA-hoz nem tartozik különleges diéta, ami viszont nagyon fontos, hogy kerüld a késő esti étkezést, a fehér lisztet, a cukrászsütiket, és igyál rengeteg vizet” – teszi hozzá a szakértő.

nia2.jpg ()A lelked is táncol

Az edzések alkalmával egyébként is szükséged lesz a folyadékpótlásra, hiszen a NIA keményen megdolgoztatja a testet és a lelket egyaránt. „Egyedülálló a NIA-ban, hogy nem csupán a mozdulatokat használjuk, hanem a hozzájuk fűződő filozófiai gondolatokat is – ezáltal érzelmeket, indulatokat élhetünk át és engedhetünk ki magunkból.” És hogy a környezeted mit lát mindebből? Az oktató szerint már az első óra után úgy érezheted, mintha kicseréltek volna. Kisimulnak a vonásaid, a tekinteted ragyogóvá válik, sugárzik rólad, hogy jól érzed magad, nő vagy, teli energiával és önbizalommal. Ha pedig te így látod saját magad, ezt mások is hamar észreveszik majd. Balázs Mari így foglalja össze a NIA komplex hatását: „Én a legszívesebben úgy határozom meg a szó jelentését, hogy Now I Am, azaz ’Most Én Vagyok’, mert a NIA valójában az, amire vágysz, még ha nem is tudsz róla”.

Meghoztuk a kedved, esetleg többet tudnál meg a NIA-ról? Látogass el a http://balazsmari.jimdo.com/ oldalra, vagy böngéssz a www.nianow.com-on!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X