Főoldal > DIÉTA > Fogyókúra párban

Fogyókúra párban

diétafogyókúraszerelemwellness
0

Írta:

Milyen jó is volna, ha együtt mondanánk le a bűnös falatokról, együtt rónánk a köröket a futópályán, és együtt számolnánk, még hány kiló van vissza a megálmodott testsúly eléréséhez! Egy fogyókúrázó kis világában a könnyen és gyorsan felszedett, de nehezen és lassan leadható kilók mellett az kavarhatja a legnagyobb vihart, ha a küzdelemben egyedül kell […]

Milyen jó is volna, ha együtt mondanánk le a bűnös falatokról, együtt rónánk a köröket a futópályán, és együtt számolnánk, még hány kiló van vissza a megálmodott testsúly eléréséhez!

Egy fogyókúrázó kis világában a könnyen és gyorsan felszedett, de nehezen és lassan leadható kilók mellett az kavarhatja a legnagyobb vihart, ha a küzdelemben egyedül kell részt venni. Ha a család minden más tagja finomabbnál finomabb ételekkel kényezteti magát, miközben mi salátánkat, köles köretünket majszoljuk a családi ebédnél, és fogyasztóövvel a derekunkon, kopott melegítőben tekerjük a szobabiciklit, tapossuk a taposógépet, miközben párunk a kanapén elnyúlva egy nagy adag pattogatott kukoricával a kezében izgulja végig kedvenc sorozatunk izgalmas jeleneteit.

Ugyancsak nehéz annak a fogyókúrázónak a dolga, aki ugyan nem egyedül, de társaságban, ugyanakkor minden támogatás nélkül kell, hogy végigvigye tervét, és elérje álomalakját. Sokan panaszkodnak arról, hogy párjuk nemhogy nem támogatja, hanem még le is beszéli az egyébként valóban súlyfelesleggel küzdőt arról, hogy diétába fogjon.

No, de félre a negatív példákkal! Számtalan fogyókúrázó számol be arról, hogy az igazi fogyókúrát nem barátnőivel, nem kolléganőivel versenyezve, hanem csakis élete párjával tudja elképzelni. Többen vallják, hogy akkor a legfinomabbak a 90 napos diétanapok receptjei, ha a pár mindkét tagja ugyanazt eszi, és a fogyni vágyó szerelmesek kéz a kézben indulnak el a fitness-terembe, tán’ még a bérletet is közös jogosultsággal kérik.

Könnyebben betartjuk fogadalmainkat, ha van valaki, aki vizslató szemével és gondoskodni akarásával szorít minket arra, hogy kitartsunk, és egyszerűbb lemondani a hizlaló ételekről, ha az, akivel egy asztalnál ülünk, ugyanabban a hajóban evez, mint mi.

Természetesen a párban folytatott fogyókúrának is lehetnek buktatói: amikor az egyik fél feladni látszik, és elcsábul, a másik is nehezebben marad hűséges az étrendben szereplő eledelekhez, és amikor a pár egyik tagja végleg feladja, a legtöbbször a másik sem viszi a cél felé elhatározását.

Kialakulhatnak mókás helyzetek, és igen jó önismereti-párkapcsolati tréningnek is elmennek azok a szituációk, amikor önmagunk és a másik meggyőzése révén haladunk célunk felé, de egy óvatlan pillanatban mindkettőnket kísértésbe ejtő sütemény jelenik meg a láthatáron vagy elérkezik egy olyan alkalom az életünkben, amikor nem lehet nem enni Anyu főztjéből, amikor nem használ a kölcsönös dorgálás és feddés.

 

Egyszerű tippek a közös fogyókúra megvalósításához:

  • Tűzzetek ki egy célt, ezt meséljétek el egymásnak, motiváljátok egymást!
  • Vásároljatok együtt! Válogassatok pénztárcátoknak megfelelő egészséges ételeket, a csokikról, rágcsálnivalókról beszéljétek le egymást!
  • Határozzátok el, hogy lehetőleg minden este sétáltok egy nagyot a környéken. Ha a tévé felé kacsintgatnátok, inkább kapcsoljátok ki, húzzatok meleg ruhát, és sietős tempóban gyalogoljatok egyet.
  • A vacsora mindig közösen teljen: adjátok meg a módját a nap zárásának. Terítsetek meg szépen, a tányéron legyen friss zöldség, barna kenyér és sovány sajt.
  • Támogassátok egymást! Ha az egyikőtök feladni készül a fogyókúrát, a másikótok lelkesítse és fordítva!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X