Főoldal > DIÉTA > Sikeres-e a fogyókúra, ha nem tér vissza az önbizalom?

Sikeres-e a fogyókúra, ha nem tér vissza az önbizalom?

diétafogyókúra
0

Írta:

Sorozatunkban szakértőink publikus olvasói kérdésekre adott válaszaiból válogatunk. A fogyókúrázás lelki hátterével kapcsolatban Geist Klára pszichológus szakértőnket kérdezték… Kedves Klára!Egy kérdéssel fordulnék magához. Ugyanis sokszor úgy érzem – hiába adok le pár kilót, vagy csökken a ruhaméretem – hogy valóban szebb és vonzóbb lennék. Kamaszkoromban is sokáig duci voltam, aztán lefogytam és izmosabb is lettem […]

Sorozatunkban szakértőink publikus olvasói kérdésekre adott válaszaiból válogatunk. A fogyókúrázás lelki hátterével kapcsolatban Geist Klára pszichológus szakértőnket kérdezték…

Kedves Klára!
Egy kérdéssel fordulnék magához. Ugyanis sokszor úgy érzem – hiába adok le pár kilót, vagy csökken a ruhaméretem – hogy valóban szebb és vonzóbb lennék. Kamaszkoromban is sokáig duci voltam, aztán lefogytam és izmosabb is lettem – de még mindig nem veszek fel rövid szoknyát.

Nem tudom, hogyan lehetne fejben rendbe tenni a dolgokat.
Köszönettel
Myt

Kedves Kérdezőm!

Úgy tűnik, még mindig a kamaszkorú, duci kislány áhítozik az elismerésre az Ön lelkében.
Ezért nem tud érett nőként örülni az elért sikereknek…
A testünkről agyunkban kialakult kép változtatható, módosítható. Így eljuthat odáig, hogy ne duci kamaszlánynak lássa saját magát. Nyugodtan “zsebelje be” az Önnek járó dicséreteket és bátran hihet a tükörnek!
“Fejben rendet tenni” annyit jelent, hogy pl. egyéni pszichoterápia során érdemes lenne felidézni a kamaszkori sérelmeket és megérteni azt, hogy milyen élmények vezettek mostani problémáihoz.

Javaslom, olvassa el a témában írt korábbi cikkeimet:
Diétád támogatója – az autogén tréning
Legszebb önmagad legyél!
A diétázás pszichológiája
Gondolatban fogyni

Üdvözlettel:
Geist Klára


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X