Főoldal > DIÉTA > 3 karácsonyi édesség a wellness jegyében

3 karácsonyi édesség a wellness jegyében

fogyókúrakarácsonywellness
0

Írta:

Mandulakása Hozzávalók: 200 gr tisztított mandula 4 db tojás 2 evőkanál barna cukor 1 evőkanál méz 1 db bio citrom héja Fahéj ízlés szerint Így készül: A mandulát forró vízbe dobjuk, majd vékony héjából két ujjunk között kinyomjuk. Kicsit megszárítjuk és ledaráljuk, a citromot megmossuk, fél héját lereszeljük. A tojásokat feltörjük, villával elkeverjük a mandulával, […]

0007283_1.jpg ()

Mandulakása
Hozzávalók:

  • 200 gr tisztított mandula
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 db bio citrom héja
  • Fahéj ízlés szerint

Így készül:
A mandulát forró vízbe dobjuk, majd vékony héjából két ujjunk között kinyomjuk. Kicsit megszárítjuk és ledaráljuk, a citromot megmossuk, fél héját lereszeljük. A tojásokat feltörjük, villával elkeverjük a mandulával, citromhéjjal, és a barna cukorral alaposan összedolgozzuk, majd hőálló tálkákba öntjük, és előmelegített sütőben alacsony fokozaton addig sütjük, amíg megszilárdul. Melegen vagy hidegen tálaljuk, ízlés szerint fahéjjal megszórjuk, és mézet csorgatunk rá.

$beszur$

0007283_2.jpg ()

Töltött alma
Hozzávalók:

  • 8 db alma
  • 120 gr mazsola
  • 80 gr barna cukor
  • 60 gr darált mandula
  • 40 gr vaj
  • 1 db citrom leve
  • Őrölt fahéj ízlés szerint  

Elkészítés
A lehetőleg egyforma nagyságú almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat karalábévájóval kiemeljük, kevés citromlével átitatjuk, hogy ne barnuljanak meg.
A megmosott, lecsöpögtetett mazsolát összekeverjük a barna cukorral, a mandulával és az őrölt fahéjjal. Megtöltjük vele a kivájt almákat, tűzálló tálban, egymás mellé állítva, mindegyikre teszünk egy kis vajdarabot, és sütőben megsütjük.

$beszur$

0007283_3.jpg ()

Borban főtt körte
Hozzávalók:

  • 600 gr körte
  • 4 dl fehérbor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • Pár szál sáfrány
  • Csipetnyi gyömbér

Így készül:
Keményebb körtét választunk, megmossuk, meghámozzuk, kivájjuk a csutkáját, felszeleteljük és a fűszerekkel ízesített borban fedő alatt főzni kezdjük. Hozzáadjuk a vajat, barna cukrot, ha megfőtt, behűtve, levével tálaljuk. Sáfrány és gyömbér helyett fahéjjal is fűszerezhető, étkezések utáni édességnek is kitűnő.

Cikkünk Tihanyi András dietetikus szakértőnk nemrég megjelent Wellness étrend című könyve nyomán készült. A könyvben hasznos tippeket olvashatsz az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásról!

Részletek a könyvről:
Szerző: Tihanyi András
Kiadó: White Golden Book Kft., 2007. 1506 Bp., 116. Pf. 133.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X