Főoldal > DIÉTA > A karácsonyi menü egészségbajnoka: a dió

A karácsonyi menü egészségbajnoka: a dió

egészségtáplálkozáswellness
0

Írta:

Kemény héj, mindent tudó belsőNem is gondolnánk, mi mindent tud ez a csonthéjba zárt finomság. Bár a természetgyógyászatban leveleitől zöld burkáig minden részét hasznosítják, most koncentráljunk arra, amiből a nagyi utánozhatatlan bejglije készül: a dióbélre.Ez az értékes fehérjeforrás gazdag esszenciális zsírsavakban, emellett vitaminokat, kalciumot, fluort és magnéziumot is tartalmaz. Megacélozza az idegeket – ami valljuk […]

0007565_1.jpg ()

Kemény héj, mindent tudó belső
Nem is gondolnánk, mi mindent tud ez a csonthéjba zárt finomság. Bár a természetgyógyászatban leveleitől zöld burkáig minden részét hasznosítják, most koncentráljunk arra, amiből a nagyi utánozhatatlan bejglije készül: a dióbélre.
Ez az értékes fehérjeforrás gazdag esszenciális zsírsavakban, emellett vitaminokat, kalciumot, fluort és magnéziumot is tartalmaz. Megacélozza az idegeket – ami valljuk be, jól jöhet a nagy családi összejövetelek idején. Télen különösen jótékony általános erősítő hatása, mely ugyanúgy segít a betegségek megelőzésében, mint lábadozáskor.

Ha mégsem tudtunk ellenállni a roskadozó asztalnak, megmentőnk lehet: serkenti a máj működését, így az emésztést is. Mikor az évben legkevesebb a fény, bőrünk sápadttá válik – a dió ezen is segít, elűzi a vérszegénységet. Sőt: jótékonyan hat a hormonháztartásra és a termékenységre is! Akár magában ropogtatva, akár bejglibe töltve – finom!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X