Főoldal > DIÉTA > Karácsony az egészség jegyében: egyél halat!

Karácsony az egészség jegyében: egyél halat!

egészségfogyókúrahal
0

Írta:

Amiből ráadásul érdemtelenül keveset eszünk mi magyarok egész évben: itt az idő, hogy behozzunk valamit a lemaradásból! Hiszen a hal húsa teljes értékű fehérjékben, vitaminokban, ásványi anyagokban egyaránt gazdag, miközben szénhidrát-és zsírtartalma alacsony. ZsírtartalomBár léteznek zsíros és sovány húsú halak, zsírtartalmuk jellemzően a jótékony telítetlen zsírsavakból áll. A népszerű ponty, lazac, tonhal zsíros húsúak, míg […]

Amiből ráadásul érdemtelenül keveset eszünk mi magyarok egész évben: itt az idő, hogy behozzunk valamit a lemaradásból! Hiszen a hal húsa teljes értékű fehérjékben, vitaminokban, ásványi anyagokban egyaránt gazdag, miközben szénhidrát-és zsírtartalma alacsony.

0007606_1.jpg ()

Zsírtartalom
Bár léteznek zsíros és sovány húsú halak, zsírtartalmuk jellemzően a jótékony telítetlen zsírsavakból áll. A népszerű ponty, lazac, tonhal zsíros húsúak, míg például a harcsa, a keszeg, a fogas, a heck, soványak. A hideg tengerekben élő fajták tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen omega 3 zsírsavakat.

Vitaminok, ásványi anyagok
A hal húsa gazdag A-, D-, E-, B12-, B1-, B2-vitaminokban, valamint kalciumban, magnéziumban, foszforban, és vasban. A tengeri halakban még jód is található. Mire vársz még? Irány a halas!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X