Hozzávalók: 20 dkg póréhagyma 20 dkg ecetes pácolt hering 1 evőkanál balzsamecet 11 g olívaolaj 1 mokkáskanál barnacukor só őrölt bors 1 dl víz A WellnessCafe italjavaslata: 3 dl víz Így készítsd a salátát:Az öntethez 1 dl vízbe 1 evőkanál balzsamecetet, 1 teáskanál olívaolajat, 1 mokkáskanál barnacukrot, 1 késhegynyi tárkonyt, valamint pici sót és őrölt […]
Hozzávalók:
- 20 dkg póréhagyma
- 20 dkg ecetes pácolt hering
- 1 evőkanál balzsamecet
- 11 g olívaolaj
- 1 mokkáskanál barnacukor
- só
- őrölt bors
- 1 dl víz
A WellnessCafe italjavaslata:
3 dl víz
Így készítsd a salátát:
Az öntethez 1 dl vízbe 1 evőkanál balzsamecetet, 1 teáskanál olívaolajat, 1 mokkáskanál barnacukrot, 1 késhegynyi tárkonyt, valamint pici sót és őrölt borsot keverünk. A salátához a póréhagymát felkarikázzuk, a 4 db ecetes pácolt heringet pedig vékony metéltre szeljük, majd az öntettel meglocsoljuk és az egészet összekeverjük. A rozskenyeret 1 mokkáskanálnyi olívaolajjal megkenjük. A friss salátához fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Miért jó ez a recept?
A póréhagyma miatt, mert…
- fertőtleníti és tisztítja a szervezetet.
- sok C-vitamin van benne.
- gazdag káliumban, kalciumban, magnéziumban és vasban.
- a benne lévő kénvegyületek és ballasztanyagok segítik az emésztést.
- csökkenti a koleszterinszintet.
- a benne lévő kálium miatt remek vízhajtó hatású.
A hering miatt, mert…
- gazdag telítetlen omega-3-zsírsavakban, amelyek védik a szívet és hatásosak a magas vérnyomás ellen.
- sok kalciumot, magnéziumot, káliumot tartalmaz. A nyomelemek közül megtalálható benne a vas, jód és a szelén.
- gazdag vitaminokban, mint pl: A-, D-, E-, B1, B2, B6 és B12.