Főoldal > DIÉTA > Emésztési zavarok? Fűszerezz babérral!

Emésztési zavarok? Fűszerezz babérral!

kakaóméregtelenítés
0

Írta:

A babérnak elsősorban a bogyóját és a levelét hasznosítják. A bogyókat még éretten szüretelik le és belőle nyerik a babérvaj nevű olajat. A levelek sok ún. cineolban gazdag illóolajat tartalmaznak. Miért értékes ez a növény? Illóolaja jó fájdalomcsillapító, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású – orvosi ellenőrzés mellett fül-orr gége fertőzések, influenza és Candida-gombafertőzés ellen is használják. Belsőleg a növény hatásos […]

A babérnak elsősorban a bogyóját és a levelét hasznosítják. A bogyókat még éretten szüretelik le és belőle nyerik a babérvaj nevű olajat. A levelek sok ún. cineolban gazdag illóolajat tartalmaznak.

Miért értékes ez a növény?

  • Illóolaja jó fájdalomcsillapító, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású – orvosi ellenőrzés mellett fül-orr gége fertőzések, influenza és Candida-gombafertőzés ellen is használják.
  • Belsőleg a növény hatásos emésztési zavarok ellen (pl: renyhe emésztés és puffadás)
  • Külsőleg jó a szájnyálkahártya betegségei ellen és mérsékeli az afták okozta fájdalmakat.
  • A növényből kisajtolt babérvaj az ízületi fájdalmak és reuma hatásos ellenszere.

0010544_1.jpg ()

Hogyan használd fel?

Emésztési zavarokra készíts teafőzetet: 10 g szárított levelet főzz meg 1 liter forrásban lévő vízben. Hagyd állni 10 percig és szűrd le. Naponta 2-3 csészével fogyassz belőle 

Tudtad?

  • Még napjainkban is tartanak azok a kutatások, amelyekben japán tudósok, a cineol nevű anyag rák elleni hatását vizsgálják.
  • A babér gyógyhatását már az ókorban is ismerték: a reuma leküzdésére babérlevélkenőcsöt használtak.
  • A növény örökzöld levele a dicsőség jelképe és a halhatatlánság szimbóluma - az ókori hadvezérek és költők homlokát díszítették vele.

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X