Főoldal > DIÉTA > Emésztési zavarok? Fűszerezz babérral!

Emésztési zavarok? Fűszerezz babérral!

kakaóméregtelenítés
0

Írta:

A babérnak elsősorban a bogyóját és a levelét hasznosítják. A bogyókat még éretten szüretelik le és belőle nyerik a babérvaj nevű olajat. A levelek sok ún. cineolban gazdag illóolajat tartalmaznak. Miért értékes ez a növény? Illóolaja jó fájdalomcsillapító, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású – orvosi ellenőrzés mellett fül-orr gége fertőzések, influenza és Candida-gombafertőzés ellen is használják. Belsőleg a növény hatásos […]

A babérnak elsősorban a bogyóját és a levelét hasznosítják. A bogyókat még éretten szüretelik le és belőle nyerik a babérvaj nevű olajat. A levelek sok ún. cineolban gazdag illóolajat tartalmaznak.

Miért értékes ez a növény?

  • Illóolaja jó fájdalomcsillapító, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású – orvosi ellenőrzés mellett fül-orr gége fertőzések, influenza és Candida-gombafertőzés ellen is használják.
  • Belsőleg a növény hatásos emésztési zavarok ellen (pl: renyhe emésztés és puffadás)
  • Külsőleg jó a szájnyálkahártya betegségei ellen és mérsékeli az afták okozta fájdalmakat.
  • A növényből kisajtolt babérvaj az ízületi fájdalmak és reuma hatásos ellenszere.

0010544_1.jpg ()

Hogyan használd fel?

Emésztési zavarokra készíts teafőzetet: 10 g szárított levelet főzz meg 1 liter forrásban lévő vízben. Hagyd állni 10 percig és szűrd le. Naponta 2-3 csészével fogyassz belőle 

Tudtad?

  • Még napjainkban is tartanak azok a kutatások, amelyekben japán tudósok, a cineol nevű anyag rák elleni hatását vizsgálják.
  • A babér gyógyhatását már az ókorban is ismerték: a reuma leküzdésére babérlevélkenőcsöt használtak.
  • A növény örökzöld levele a dicsőség jelképe és a halhatatlánság szimbóluma - az ókori hadvezérek és költők homlokát díszítették vele.

További cikkeink a témában

diétaéhség

6 étel, amitől csak éhesebb leszel

Írta:
0

Jobb esetben csak akkor eszünk, ha éhesek vagyunk, ám ekkor sem mindegy, hogy mennyire telítő ételt választunk. Vannak olyan táplálékok, amelyekből pár falat is elég ahhoz, hogy tele legyünk, míg más étkezések után egy órával később már korog a gyomrunk.

Kövess Facebook-on!
X