Főoldal > DIÉTA > 100 kalória alatt is létezik nyári csemege!

100 kalória alatt is létezik nyári csemege!

édességfogyókúrakalória
0

Írta:

Nyári szépség rovatunkból mindent megtudhatsz a nyári szépségápolásról, bőrvédelemről és arról is, hogy testalkatodhoz melyik fürdőruhafazon illik a legjobban – katt ide! Késő éjszakába nyúló vacsorák, a vízparti szórakozóhelyeken elszopogatott koktélok, ínycsiklandozó fagylaltkülönlegességek – a nyár bizony még a legelszántabb fogyókúrázók önuralmát is próbára teszi. Ha minden ínyencségről nem is akarsz lemondani, a háromgombócos fagylaltadagodat […]

Nyári szépség rovatunkból mindent megtudhatsz a nyári szépségápolásról, bőrvédelemről és arról is, hogy testalkatodhoz melyik fürdőruhafazon illik a legjobban – katt ide!

Késő éjszakába nyúló vacsorák, a vízparti szórakozóhelyeken elszopogatott koktélok, ínycsiklandozó fagylaltkülönlegességek – a nyár bizony még a legelszántabb fogyókúrázók önuralmát is próbára teszi.
Ha minden ínyencségről nem is akarsz lemondani, a háromgombócos fagylaltadagodat és a kedvenc csokis sütidet helyettesítheted valamilyen kalóriaszegény és egészséges desszerttel. Íme öt 100 kalória alatti tipp, ha valami igazán finomra vágysz!

Barackot – minden mennyiségben!
Bár befőttként és lekvárként is isteni, használd ki a nyári barackszezont, és egyél minél több friss és zamatos barackot! Az őszibaracknak több mint 80 százaléka víz, száz grammja pedig csak 41 kalóriát tartalmaz, így a meleg napokon szomjoltóként is jól jöhet. Tízóraira vagy uzsonnára akár három-négy apróbb szemet is megehetsz – a baracktól biztosan nem hízol, emésztésserkentő hatása miatt viszont jó a segítségedre lehet a fogyókúrában is.

Tippünk:
A barack a bőrrel is csodát tesz. Turmixolj össze egy őszibarackot, és tegyél bele két evőkanál mézet! A pakolást kend az arcodra, és hagyd rajta 15 percig – napozás vagy strandolás után remekül üdíti a kiszáradt bőrt!

Hűs joghurt, friss gyümölcsökkel
Ha egészséges és könnyű tízóraira vágysz, akkor a mesterséges ízesítőszerekkel készült – a valódi gyümölcsöt hírből sem ismerő – bolti joghurtok helyett készíts te magad gyümölcsjoghurtot!
Vásárolj jó minőségű natúr joghurtot – ezek tápanyagtartalma 100-150 kcal között van. Keverj bele egy kevés felkockázott őszibarackot, sárgadinnyét, vagy dobálj bele néhány szem málnát!

Tippünk:
A fagyi utáni sóvár vágyadat is leküzdheted, ha ezt a joghurtos finomságot fagyasztott gyümölccsel (pl. meggyel) készíted!

0012579_1.jpg ()

Zöldséges ropogtatnivalók grillezéshez
Az még nem jelenti a fogyókúra végét, ha meghívtak egy grillpartira – csupán a zsírtól csöpögő vörös húsokat kell csirkével vagy hallal, a fehérkenyeret pedig sok zöldséggel helyettesítened.
Vacsora után tegyél a grillrácsra cukkini-, padlizsán-, uborka- vagy sárgarépaszeleteket! A grillezett zöldségek sokkal ízletesebbek és ropogósabbak bármilyen chipsznél – csak nehogy a többiek is rájöjjenek erre…

Tippünk:
Hogy az ízük egy kicsit pikánsabb legyen, szórj a zöldségekre is a húshoz használt grillfűszerekből!

A mézédes görög…
A görögdinnye talán a legalacsonyabb kalóriatartalmú gyümölcs, hiszen 100 grammja mindössze 29 kalóriát tartalmaz. A görögdinnyének ugyanakkor körülbelül 90 százaléka víz – a nyári tisztító kúrákat tehát kifejezetten érdemes erre a gyümölcsre alapoznod.
Magas antioxidáns tartalmánál fogva a görögdinnye csökkenti a rákos betegségek kockázatát, a legújabb kutatások szerint pedig a dinnye még a szexuális teljesítőképességet is növeli!

Tippünk:
Egy nagy szelet dinnyével a vacsorát is helyettesítheted. A görögdinnyéből lelkiismeret-furdalás nélkül bármennyit ehetsz, ám mivel ez a gyümölcs rendkívül laktató, néhány szeletnél biztosan nem kívánsz majd többet.

Jeges nyalánkság, egy kicsit másképp – a szorbet
A hőségben sokszor majd elepedünk egy gombóc fagyiért – de gondoltál már arra, hogy a hagyományos csoki-vanília páros helyett valami kevésbé kalóriadús nyalánkságot is kipróbálj? A szorbet nem tejjel készül, így a kalóriatartalma jóval alacsonyabb a fagyiénál. Turmixolj össze valamilyen lédús gyümölcsöt, majd a géppel törj kásásra egy adag jeget is! Adj ehhez néhány csepp mézet és citromlevet, majd tedd az egészet a mélyhűtőbe – néhány óra múlva pedig kész is a hűsítő finomság.

Tippünk:
Ha vendégeket vársz, a szorbetet bolondítsd meg egy kevés, a gyümölcs ízéhez illő röviditallal!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X