Főoldal > DIÉTA > Segítség szénhidrátfüggővé válhatok?

Segítség szénhidrátfüggővé válhatok?

étrendekszénhidrátoktáplálkozás
0

Írta:

Ezért a kényszerevők valójában nem éhesek, csak függőségükkel küzdenek nap, mint nap. Az Auckland Egyetem Regionális Közegészségügyi Központjának munkatársa, Simon Thornley szerint a többszörösen finomított szénhidrátok hirtelen emelik meg a vércukorszintet, ez a folyamat pedig a függőségi folyamatokért felelős agyi részeket aktiválja. Dr. Thornley szerint a különböző ételek cukortartalma határozza meg, hogy azok mennyire addiktívak. […]

Ezért a kényszerevők valójában nem éhesek, csak függőségükkel küzdenek nap, mint nap. Az Auckland Egyetem Regionális Közegészségügyi Központjának munkatársa, Simon Thornley szerint a többszörösen finomított szénhidrátok hirtelen emelik meg a vércukorszintet, ez a folyamat pedig a függőségi folyamatokért felelős agyi részeket aktiválja.

Dr. Thornley szerint a különböző ételek cukortartalma határozza meg, hogy azok mennyire addiktívak. A kutatók szerint a szénhidrátok megvonása a drog- és alkoholfüggőknél megszokott elvonási tüneteket idéz elő azoknál, akik előtte szénhidrátban gazdag étrendet követtek.

A kutatók szerint a magasabb testzsírtömegű emberek agyában kevesebb örömreceptor található, mint a normális súlyúakéban. Dr. Thornley szerint az élelmiszerek cukortartalmának szabályozására lenne szükség a további közegészségügyi problémák elkerülésének érdekében.

“Az egyszerű, többszörösen finomított szénhidrátok legalább olyan veszélyesek, mint a nikotin, vagy a különböző kábítószerek – nyilatkozta Dr. Thornley. Ez természetesen nem vonatkozik az összetett szénhidrátokra (teljeskiőrlésű pékáru, gabona, hüvelyesek), azokat nyugodtan fogyaszthatjuk továbbra is.”

Forrás: Medipress

Kép forrás: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X