A napfényt és a meleget kedvelő kukorica a tengeren túlról került Európába, ezért is nevezik népiesen tengerinek. Több fajtája ismert: az ízletes, édeskés csemegekukoricának egész más az íze, mint a takarmányozás céljára termesztett fajtának. A kukoricacső szép sárga színéért a béta-karotin a felelős. Ideális időjárási körülmények között a termés jelentős szénhidrátot és fehérjét tartalmaz. Miért érdemes főtt […]
A napfényt és a meleget kedvelő kukorica a tengeren túlról került Európába, ezért is nevezik népiesen tengerinek. Több fajtája ismert: az ízletes, édeskés csemegekukoricának egész más az íze, mint a takarmányozás céljára termesztett fajtának. A kukoricacső szép sárga színéért a béta-karotin a felelős.
Ideális időjárási körülmények között a termés jelentős szénhidrátot és fehérjét tartalmaz.
Miért érdemes főtt kukoricát fogyasztanod?
1. Bővelkedik a nyugtató hatású B1-, B2- és B6-vitaminban. B-vitamin hiányában a szervezet fáradékonyabbá válik, a figyelem pedig jelentősen csökken.
2. A főtt kukoricában található még kálium magnézium, nátrium és kalcium is.
3. Ha főtt kukoricát majszolsz, nem kell tartanod a vesekőképződéstől sem, mert erősen vízhajtó hatású.
4. Leveléből és bajuszából kiváló gyógytea készíthető, amelynek értágító hatása van.