Főoldal > DIÉTA > 4 fogyókúrás nyalánkság őszibarackkal

4 fogyókúrás nyalánkság őszibarackkal

diétafogyókúranassolnivalóőszibarackrecept
0

Írta:

Az őszibarack Kínából Görögországon át érkezett hazánkba, és több száz fajtája ismert. Vásárláskor érdemes megnézni, hogy milyen gyümölcsöt vásárolsz, mert a ráncos, foltos külsejű darabok húsa valószínűleg már nem jó. Az alacsony kalóriatartalmú csümölcs  sok vízben oldódó B3-vitamint, vagy más néven niacint tartalmaz, amely hatásosan csökkenti a vér koleszterinszintjét, és kitűnő antioxidáns. Sok benne a C- és B-vitamin is, […]

Az őszibarack Kínából Görögországon át érkezett hazánkba, és több száz fajtája ismert. Vásárláskor érdemes megnézni, hogy milyen gyümölcsöt vásárolsz, mert a ráncos, foltos külsejű darabok húsa valószínűleg már nem jó. Az alacsony kalóriatartalmú csümölcs  sok vízben oldódó B3-vitamint, vagy más néven niacint tartalmaz, amely hatásosan csökkenti a vér koleszterinszintjét, és kitűnő antioxidáns. Sok benne a C- és B-vitamin is, a benne lévő biotin pedig hatásos bőrszépítő. Ásványi anyagok közül káliumot, magnézium és szelént tartalmaz. Fogyaszthatod zöldsalátába, szárnyas húsok mellé, a vékonyra szeletelt gyümölcs pedig jól illik sajtokhoz is. 

1. Tejszínes őszibarack leves

Hozzávalók
1 kg őszibarack
0,5 l rostos őszibaracklé
0,5 l tej
2 dl light főzőtejszín
kevés méz

Így készítsd a levest:
Az őszibaracknak húzd le a héját, vedd ki a magját és a gyümölcsöt vágd fel apró darabokra. Öntsd hozzá a tejet és az őszibarack levét, forrald fel, és utána add hozzá a tejszínt is.1-2 perc után vedd le a tűzhelyről. Ha nem elég édes, adhatsz hozzá egy pici mézet és fahéjat is.Tedd be a hűtőszekrénybe, hidegen fogyaszd.!

0021041_1.jpg ()

2. Túrókrémmel töltött őszibarack

Hozzávalók:
5-6 db őszibarack
50 g light tehéntúró
2 dl natúr joghurt
méz

Így készítsd a túrókrémet:
Az áttört túrót joghurttal, mézzel keverd ki krémmé, és töltsd bele a felbevágott, kimagozott őszibarackok belsejébe. Lehűtve tálald!

3. Őszibarackos jégpüré

Hozzávalók:
3-4 db érett őszibarack
1 evőkanál méz
fél citrom leve

Így készítsd a jégpürét:
Ezt a finom nyári nyalánkságot nagyon egyszerű elkészíteni. A meghámozott és kimagozott őszibarackot turmixold le, keverd össze a mézzel és a citromlével, majd porciózd ki jégkockatartókba, és fagyaszd le. Fogyaszthatod önállóan fagyiként vagy ásványvízzel. 

4. Őszibarack turmix

Hozzávalók:
3-4 db érett, ízletes őszibarack
7dl light tej
1 evőkanál méz
őrölt fahéj

Így készítsd a turmixot:
A barackot hámozd meg, szedd ki a magokat, és turmixold össze a gyümölcshúst. Ha már jó pépes állagú, add hozzá a tejet, ízlés szerint a mézet és őrölt fahéjat. Hűtve fogyaszd!

Tippünk: Tisztító őszibarackos arcpakolás
Egy szép érett őszibarackot nyomj össze villával, keverd össze 1-2 evőkanál tiszta mézzel, majd a pépet vidd fel az arcodra. 15-20 perc eltelte után mosd le az arcodról.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X