Főoldal > DIÉTA > Így szabadulj meg 22 kilótól!

Így szabadulj meg 22 kilótól!

diétafogyókúrahízászsírégetés
0

Írta: and

A pluszkilók Bár magas termete ellenére is látszottak rajta a pluszkilók, Anettet sokáig ez nem zavarta. Tisztában volt azzal is, hogy a kontroll nélküli étkezések, a túl sok édesség és a mozgásszegény életmód tehető felelőssé a túlsúlyáért. „Sosem foglalkoztatott igazán a súlyom, és ha nem kellett a próbafülkébe mennem, szinte nem is gondoltam arra, hogy […]

A pluszkilók

0021495_2.jpg ()

Bár magas termete ellenére is látszottak rajta a pluszkilók, Anettet sokáig ez nem zavarta. Tisztában volt azzal is, hogy a kontroll nélküli étkezések, a túl sok édesség és a mozgásszegény életmód tehető felelőssé a túlsúlyáért.
„Sosem foglalkoztatott igazán a súlyom, és ha nem kellett a próbafülkébe mennem, szinte nem is gondoltam arra, hogy van rajtam felesleg. Mindig is imádtam enni, sokszor este, éjszaka álltam neki, és nem ügyeltem arra sem, miből mennyit eszem. Ráadásul az édesség volt a gyengém.”

A fordulópont

A főiskolai évek alatt még kevesebbet mozgott, és annál többet evett. Érezte, hogy megint felszedett pár kilót, hiszen voltak ruhái, amelyeket teljesen kihízott. Sokáig csak kerülgette a mérleget, mert félt szembesülni a valósággal, de végül mégis ráállt.
„Teljesen összeomlottam, bár a tényeken az már semmit sem változtatott, hány kiló vagyok. Óriási pofon volt ez, de arra nagyon jó, hogy tisztán lássam: muszáj változtatnom! Ráadásul a családomban többeknél előfordult cukorbetegség, ezért korábban az orvos is többször figyelmeztetett: muszáj leadnom pár kilót. Még aznap elhatároztam: változtatok az életmódomon!”

0021495_1.jpg ()

A táplálkozás

Anett számára a táplálkozási szokásainak átalakítása volt az igazi kihívás. Eleinte az update módszerrel próbálkozott, de mivel az nem vált be, úgy érezte, jobb, ha nem követ semmiféle irányzatot, hanem egyszerűen csak a megérzéseire és a teste üzeneteire hallgat, és azok alapján próbálja meg összeállítani az étrendjét.
„Kerültem a fehér lisztet, a kenyeret és a tésztaféléket, még a teljes kiőrlésű lisztből készülteket is, továbbá minden zsírban vagy olajban készült ételt. Csak grillezett vagy párolt húst ettem, köretnek pedig zöldséget választottam, a burgonyát és a rizst mellőztem. Édesanyám sokat segített nekem azzal, hogy egészségesebb főzési technikákra állt át. A főzelékeket például liszt helyett keményítővel habarta be, tejföl helyett pedig kefirt használt. A cukrot édesítőszerre cseréltem, és igyekeztem minél több gyümölcsöt enni. Ha nagyon vágytam az édességre, a diabetikus változatokból szemezgettem, de persze azokból is csak keveset. Csak akkor ettem, amikor valóban éhes voltam. Az ételek mennyiségét is korlátoztam, egyszerre csak keveset fogyasztottam, az éjszakai falásokról is leszoktam, esténként pedig már nem ettem semmit. A szervezetemnek nagyon nehéz volt a váltás, egy ideig hasmenéssel küszködtem, de végül sikerült az átállás.”

 A testedzés

Sokakhoz hasonlóan, akik számára korábban nem volt mindennapos elfoglaltság a testmozgás, Anett sem könnyen szánta rá magát a testedzésre. Eleinte otthon tornázott, különféle DVD-k segítségével. Az első alkalmak nagyon rossz élményként maradtak meg benne.
„Küzdelmes volt a kezdet, de nem adtam fel, mindennap rászántam magam a mozgásra. Amikor már jobban ment, futni kezdtem. Olyannyira eltökélt voltam, hogy a nagy hideg miatt télikabátban róttam a köröket. Kezdetben 1,5-2 kilométert tudtam megtenni, de hamar kifulladtam, ezért sétákat is beiktattam. Ma már könnyedén lefutok akár 6 kilométert is. Később aerobikórára, kangoo-ra és tai bo-ra is elmentem, és a munkahelyemen lévő edzőtermet is rendszeresen látogattam. A kollégákkal pedig rendszeresen eljártam kosárlabdázni.”

Névjegy:
Galambosi Anett
Kora: 22 év
Foglalkozása: logisztikai asszisztens
Magassága: 184 cm
Testsúlya 2007 novemberében: 94 kg
Testsúlya 2009 szeptemberében: 72 kg

A témáról bővebben a Wellness magazin októberi számában olvashatsz!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X