Főoldal > DIÉTA > Így táplálkozz várandósság alatt – Béres Alexandra tippjei

Így táplálkozz várandósság alatt – Béres Alexandra tippjei

diétafogyókúravárandósság
0

Írta:

Alexandrával a Váci úti fitnesszteremben találkozunk, ahol még most – 7 hónaposan (!) – is tart órákat. Amellett, hogy csodásan néz ki – sortot és hosszú pólóruhát visel, alakja formás, pocakján kívül semmit nem változott. Olyan nyugalom és harmónia sugárzik belőle, ami a környezetére is átragad. Jó a közelében lenni. – Nagyon csinos vagy a […]

Alexandrával a Váci úti fitnesszteremben találkozunk, ahol még most – 7 hónaposan (!) – is tart órákat. Amellett, hogy csodásan néz ki – sortot és hosszú pólóruhát visel, alakja formás, pocakján kívül semmit nem változott. Olyan nyugalom és harmónia sugárzik belőle, ami a környezetére is átragad. Jó a közelében lenni.

– Nagyon csinos vagy a 7. hónapban is. Milyen étkezési szabályokat követsz?

„Az orvos folyamatosan figyeli a vérképem, amely végig nagyon jó – persze a helyes táplálkozáson nagyon sok múlik. Továbbra is a Súlykontroll-program 2.és 3. szakasza szerint étkezem. Ebben az időszakban kb. 200-300 kalóriával eszik többet egy kismama, ami elég is. Ilyenkor is figyelni kell arra, hogy nem lehet bármit megenni. Az én magasságomhoz 12-14 kilót kell felszednem a terhesség végéig, ez arányosan tart. Nem vagyok kívánós. Úgy érzem, kicsit túl van misztifikálva a terhesség alatti kívánósság kérdése. Pocakkal talán könnyebb azt mondani, hogy ezt vagy azt megenném – most nem tagadhatok meg magamtól semmit.” – meséli Szandi.

-  Nehéz most várandósan betartanod az étkezési szabályokat?  

“Mindig kontroll alatt étkeztem, így nem jelent gondot odafigyelnem az étkezésemre. Más kismamáknak is azt tanácsolom, hogy elsősorban zöldséget, gyümölcsöt és fehérjét fogyasszanak. Persze én is meg tudnék enni minden nap egy szelet csokit, de a babának nincs szüksége plusz cukorra. A hízlaló ételeket nem a tápanyagtartalmuk miatt fogyasztjuk, hanem mert elcsábulunk…” – állítja a csinos kismama.

– Mi az, amire feltétlenül figyeljen oda a kismama?

Az egyik legrosszabb dolog az - állítja Szandi -, ha nagy lakomákkal terheljük a gyomrunkat lefekvés előtt.
“Én  hét óra körül vacsorázom, utána 3-4 óra múlva  fekszem le, ennyi idő elég, hogy nyugodt legyen az álmom.”

Következő cikkünkben Béres Alexandra a mozgáshoz ad majd tanácsokat várandósság alatt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X