Főoldal > DIÉTA > Így fogyj, ha spórolni szeretnél!

Így fogyj, ha spórolni szeretnél!

diétaegészségfogyókúramozgás
0

Írta:

Német életmód tanácsadók azt javasolják, hogy ne kerüljük a házimunkákat, mert  ezek a tevékenységek több száz kalóriától szabadíthatnak meg naponta. Német egészségügyi statisztikák szerint a németeknek csupán 20 százaléka sportol rendszeresen, éppen ezért a mindennapi tevékenységeknek igen fontos egészségmegőrző szerepük lehet, már csak azért is, mert sokak számára ez jelentheti az egyetlen mozgásformát. A napi edzés ott kezdődik, hogy […]

Német életmód tanácsadók azt javasolják, hogy ne kerüljük a házimunkákat, mert  ezek a tevékenységek több száz kalóriától szabadíthatnak meg naponta.

Német egészségügyi statisztikák szerint a németeknek csupán 20 százaléka sportol rendszeresen, éppen ezért a mindennapi tevékenységeknek igen fontos egészségmegőrző szerepük lehet, már csak azért is, mert sokak számára ez jelentheti az egyetlen mozgásformát.

A napi edzés ott kezdődik, hogy a reggeli óracsengést követően kisétálunk a fürdőszobába, mert a rövid séta alatt már „ébredezik” a vérkeringés és munkára késztetjük izmainkat.

Számos olyan tevékenység létezik, ami nem minősül sportnak mégis sok kalóriától szabadít meg. Ilyen például az ablakpucolás, amely javítja a vérkeringést és erősíti a vállizomzatot. A porszívózás pedig kiválóan alkalmas a zsírégetésre hasonlóan a lépcsőzéshez a lift használata helyett.

A vasalás jelentősen igénybe veszi a kar, a mell és a hát izmait. Sőt vasalással egy óra alatt több mint 100 kalóriát égethesz el. A kerti munka pedig nemcsak a testnek tesz jót, hanem a léleknek is, hiszen a természet színei és illata serkentik és frissen tartják az érzékszerveket. Napsütésben pedig a boldogsághormon termelés is fokozódik. A kiadós kerti munka jelentősen serkenti a szív- és vérkeringést, karbantartja a nagy izomcsoportokat és segít a fogyásban.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X