Főoldal > DIÉTA > Táplálkozási tippek a termékenység fokozására

Táplálkozási tippek a termékenység fokozására

diétafogyókúratáplálkozástúlsúly
0

Írta:

Mit fogyassz a termékenység fokozására? A terhesség előtt és alatt a nőknek tanácsos sok A-, B- és E -vitamint, valamin folsavat  fogyasztani. Az A-vitamin legnagyobb mennyiségben a vörös és zöld színű zöldségekben fordul elő, a növényi olajak pedig kiiváló E-vitamin források. A B12- vitaminhoz a húsfélékből, halakból, és a tojásból tudunk legjobban hozzájutni. A spermiumok mozgékonyságáért a cink […]

Mit fogyassz a termékenység fokozására?

A terhesség előtt és alatt a nőknek tanácsos sok A-, B- és E -vitamint, valamin folsavat  fogyasztani. Az A-vitamin legnagyobb mennyiségben a vörös és zöld színű zöldségekben fordul elő, a növényi olajak pedig kiiváló E-vitamin források. A B12- vitaminhoz a húsfélékből, halakból, és a tojásból tudunk legjobban hozzájutni.

A spermiumok mozgékonyságáért a cink felelős, így, ha a férfiak rendszeresen tengeri készítményeket és egészséges húsokat fogyasztanak, akkor emelkedik szexuális hormonszintjük, és ezáltal javulhat a spermiumok mozgékonysága is. De a termékenység szempontjából a szelén és az A-vitamin jelenléte is létfontosságú a szervezetben. Szelént, mint nyomelemet tartalmaznak többek között a gabonák, a halak és a hústermékek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X