Főoldal > DIÉTA > 3 tuti tipp a szépségért

3 tuti tipp a szépségért

ásványi anyagbőrhajkörömnyomelemvitamin
0

Írta:

3 tipp a szépségért 1. Biotin A biotin felelős a bőr egészségéért és a szép körmökért. Ha a szervezetben kevés a biotin, a bőrön gyulladásos betegségek jelentkezhetnek, továbbá a haj is hamar fakó, zsíros lesz. Biotin hiányában fáradékonyság és étvágytalanság jelentkezhet. A legjobb biotin-forrás a petrezselyem és a diófélék. 2. Réz A réz arról gondoskodik, hogy a hajbanmegfelelő […]

3 tipp a szépségért

1. Biotin
A biotin felelős a bőr egészségéért és a szép körmökért. Ha a szervezetben kevés a biotin, a bőrön gyulladásos betegségek jelentkezhetnek, továbbá a haj is hamar fakó, zsíros lesz. Biotin hiányában fáradékonyság és étvágytalanság jelentkezhet. A legjobb biotin-forrás a petrezselyem és a diófélék.

2. Réz
A réz arról gondoskodik, hogy a hajbanmegfelelő mennyiségű pigment legyen, így nagy szerepe van abban, hogy a haj ragyogó és csillogó maradjon. A réz elegendő mennyiségben gátolja a haj öregedését is. Réz a borsóban, babban és a diófélékben található.

3. Szilícium
A szilícium a keratinnak egy rendkívül fontos összetevője. Ha ez a fehérje megfelelő mennyiségben található a szervezetedben, akkor a bőr meg tudja tartani nedvességtartalmát, így feszes és rugalmas marad. Szilíciumban gazdag étel például a köles.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X