Főoldal > DIÉTA > Az 5 legveszélyesebb buktató a fogyókúrádban

Az 5 legveszélyesebb buktató a fogyókúrádban

buktatódiétafogyókúrahibasikeres
0

Írta:

Bármit megtennél, hogy megszabadulj a feleslegtől, de a kilók egyszerűen nem akarnak leolvadni rólad? Ha kell, koplalsz és megvonsz magadtól minden finomságot, de a mérleg nyelve egy centit sem mozdul? Talán nem a hozzáállásoddal, hanem a módszereiddel van probléma! Ha szeretnéd, hogy a diétád igazán sikeres legyen, akkor kerüld el az öt legveszélyesebb csapdát! 1. […]

Bármit megtennél, hogy megszabadulj a feleslegtől, de a kilók egyszerűen nem akarnak leolvadni rólad? Ha kell, koplalsz és megvonsz magadtól minden finomságot, de a mérleg nyelve egy centit sem mozdul? Talán nem a hozzáállásoddal, hanem a módszereiddel van probléma! Ha szeretnéd, hogy a diétád igazán sikeres legyen, akkor kerüld el az öt legveszélyesebb csapdát!

1. Ne éhezz!

Szeretnél leadni egy-két kilót, ezért pár hétig szinte semmit sem eszel? Lehet, hogy ilyenkor viszonylag könnyen tudsz megszabadulni nagyobb súlyfeleslegtől is, ám a jól ismert jojó-effektus miatt biztosan nem lesz tartós az eredmény!
Tipp: Az ezerkalóriás diétákat egyszer és mindenkorra felejtsd el, és legalább 1500-1600 kcalt fogyassz el egy nap! Ha megfelelően táplálkozol, még a kalóriákat sem kell számolgatnod – egyszerűen ügyelj arra, hogy az étrended főleg zöldségfélékből, a gyümölcsökből, és állati fehérjéből (sajt, tojás, fehér húsok) álljon!

0023392_1.jpg ()

2. Ne habzsolj!

A munkahelyeden egy perced sincs, így sokszor egész nap szinte semmit sem eszel? Nem zavar, ha kihagyod az ebédet, hiszen a diétád miatt úgyis csökkenteni akarod az ételmennyiséget? Csakhogy amikor este holtfáradtan hazaérsz, biztosan nem tudsz ellenállni egy tál gőzölgő bablevesnek vagy egy isteni pizzának… Márpedig ha ilyenkor lakmározol be, az egyáltalán segít a fogyókúrádnak!
Tippünk: A három főétkezést semmiképpen se hagy ki, és lehetőleg iktass be egy könnyű tízórait és uzsonnát is! Nassolj egészséges harapnivalókat (pl. egy almát, banánt vagy egy zsírszegény joghurtot), és így biztosan elkerülöd a farkaséhséget!

3. Nem fogyasztasz értékes tápanyagokat!

Amikor fogyókúrázni kezdesz, akkor nemcsak a süteményekről, a fehér kenyérről és a zsíros ételekről mondasz le, de kiiktatsz az étrendedből mindent, amit egészségtelennek gondolsz? Bár az elszántságod irigylésre méltó, azért ne ess át a ló túlsó oldalára! Még a diétás étrendnek is tartalmaznia kell a szervezet számára szükséges szénhidrátokat és zsírokat – súlyos problémákat okozhat tehát, ha ezeket teljesen kiiktatod!
Tippünk: Heti két-három alkalommal rágcsálj el egy marék diót vagy mogyorót, és egyél sok halat is, mert ezek az ételek tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakat! Az ételeid készítéséhez olíva- vagy repceolajat használj, és időnként nyugodtan egyél meg egy szelet teljes kiőrlésű rozskenyeret is!

4. Össze-vissza nassolsz

Napokig tartottad magad a szigorú étrendedhez, és nemhogy csokira, de még egy müzliszeletre sem csábultál el? Ne légy ennyire szigorú vagy magadhoz, egy idő után biztosan rád tör az édességi iránti vágy, és talán 3-4 krémes lesz az „áldozat”!
Tippünk: Ne akard teljesen kiiktatni a nassolást, inkább tudatosan számolj vele! Heti egy-két
alkalommal bátran megehetsz egy-egy müzliszeletet, néhány szem teljes kiőrlésű kekszet, vagy akár pár kocka magas kakaótartalmú csokoládét is!

5. Nem iszol eleget!

Pontosan tudod, hogy legalább másfél liter folyadékra lenne szükséged, ám ilyenkor télen szinte egyáltalán nem érzel szomjúságot? A munkahelyeden alig iszol, és egyébként is szívesebben kortyolsz cukros üdítőket vagy dobozos gyümölcsleveket, mint vizet? Ez esetben ne csodálkozz, ha nem akar lemenni rólad a felesleg – ne feledd, hogy minden pohár üdítővel legalább 100 kalóriát és rengeteg szénhidrátot viszel be a szervezetbe.
Tippünk: Ha eredményt akarsz elérni, akkor szénsavmentes ásványvizet és ízesítetlen gyógyteát (pl. zöld teát) igyál, ha pedig valami édes innivalóra vágysz, akkor egy pohár frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglével lepd meg magad! Ne feledd el, hogy az alkoholos italok – különösen az égetett szeszek – is tele vannak cukorral, ezért a diétád alatt messziről kerüld el ezeket!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X