Főoldal > DIÉTA > 3 villámgyors fogyókúrás fogás – rohanós hétköznapokra

3 villámgyors fogyókúrás fogás – rohanós hétköznapokra

diétafogyókúrareceptvacsora
0

Írta:

Minden este két különböző ételt főzöl – egy „normál menüt” a családodnak, egy fogyókúrásat pedig magadnak? Mi lenne, ha olyan finomságokat készítenél, amelyek a diétád előírásainak és a családod ízlésének is megfelelnek? Csak néhány egyszerű hozzávalót kell beszerezned, és rászánnod egy negyedórát! 1. Párolt hal tzatzikivel Fogyj mediterrán módra tengeri hallal és tzatzikivel! Ebben az […]

Minden este két különböző ételt főzöl – egy „normál menüt” a családodnak, egy fogyókúrásat pedig magadnak? Mi lenne, ha olyan finomságokat készítenél, amelyek a diétád előírásainak és a családod ízlésének is megfelelnek? Csak néhány egyszerű hozzávalót kell beszerezned, és rászánnod egy negyedórát!

1. Párolt hal tzatzikivel

Fogyj mediterrán módra tengeri hallal és tzatzikivel! Ebben az ízletes uborkás salátában nagyon kevés kalória van, így bátran fogyaszthatod: az uborka ráadásul kedvező hatással van a gyomor működésére, és a bőrt is üdévé teszi! Ha fogyókúrázol, a halakat ne panírozva süsd ki, hanem párold: a panír ugyanis magába szívja az olajat, amiben kisütöd!

Hozzávalók:
40 dkg tengeri halfilé
pár szem mandula
egy nagy pohár tejföl vagy natúr joghurt
egy kígyóuborka
fokhagyma

A vékony halszeleteket dörzsöld be sóval, borssal és zöldfűszerekkel, majd legalább tíz percen át párold! Közben készítsd el a tzatzikit: hámozd meg, majd reszeld le az uborkát, picit sózd meg, a levét facsard ki! Egy nagy pohár tejfölbe nyomj két-három gerezd fokhagymát, majd keverd bele a reszelt uborkát, végül ízesítsd! Halmozz tzatzikit a tányérokra, rakd mellé a párolt halszeleteket, majd az egészet szórd meg egy kevés apróra vágott mandulával!

0024136_1.jpg ()

2. Csirkemell savanyú káposztával

Nemcsak a fölös kilóktól szeretnél megszabadulni, de vitaminokkal is felturbóznád a szervezetedet? Akkor készíts vacsorára egyszerű, savanyú káposztás-rakott csirkét: 10 dekagramm csirkemell mindössze 110 kcal-t tartalmaz, a savanyú káposzta pedig tele van C-vitaminnal, amely ellenállóbbá teszi az immunrendszeredet!

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
20 dkg savanyú káposzta
1 dl tejföl
3-4 dkg reszelt sajt

A csirkemellet vágd vékony szeletekre, alaposan kend be zöldfűszerekkel és egy kevés sóval, majd pár percig grillezd! Készítsd elő a tűzálló tálat: kend be az alját és az oldalát egy kevés olajjal, majd tedd bele a csirkemell szeleteket! A savanyú káposztát öblítsd le hideg vízzel, majd halmozd a húsra! Oszlasd el egyenletesen a tejfölt a káposztán, végül szórd meg egy kevés reszelt sajttal! Mivel a húst elősütötted, a rakott finomságnak csak addig kell a sütőben maradnia, amíg a sajt és a tejföl meg nem pirul!

3. Zöldbabos csirkesaláta

Ez a különleges saláta finom, de nagyon tápláló is – ha egy adagot elfogyasztasz belőle, néhány óráig biztosan nem tör rád az éhség. A zöldbab viszonylag kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, viszont rengeteg C-, B1- és B2-vitamin van benne, a kukoricának köszönhetően ezzel az étellel a gyulladásoktól is megvédheted a szervezetedet!

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
15 dkg konzerv vagy mélyhűtött zöldbab
10 dkg morzsolt kukorica
2 dl kefir vagy tejföl
fél vörös- vagy lilahagyma
mustár
fűszerek

Egy kevés olajból és zöldfűszerekből készíts pácot a csirkemellnek: a húst vágd vékony csíkokra, majd forgasd bele a keverékbe! Egy serpenyőben süsd át a húst, majd keverd hozzá az apró kockákra vágott hagymához, a zöldbabhoz és a kukoricához! Végül a tejfölhöz vagy a kefirhez tégy egy kevés mustárt, fűszerezd meg, és öntsd a salátára!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X