Főoldal > DIÉTA > 4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához

4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához

gyümölcsléböjttisztítókúravitaminzöldség
0

Írta:

Mikor végezd a kúrát?A tehermentesítő kúrára a legideálisabb időpont a hétvége, mert ilyenkor kevésbé vagy stresszes és jobban tudsz koncentrálni magadra. Mire figyelj?Készíts1-1,5 liter gyümölcs-vagy zöldséglevet és oszd el öt egyenlő adagra: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. A gyümölcs- vagy zöldséglé mellé minden alkalommal fogyassz el egy vékony szelet teljeskiőrlésű pirítóst is. A lé fogyasztása […]

Mikor végezd a kúrát?

A tehermentesítő kúrára a legideálisabb időpont a hétvége, mert ilyenkor kevésbé vagy stresszes és jobban tudsz koncentrálni magadra.

Mire figyelj?

Készíts1-1,5 liter gyümölcs-vagy zöldséglevet és oszd el öt egyenlő adagra: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. A gyümölcs- vagy zöldséglé mellé minden alkalommal fogyassz el egy vékony szelet teljeskiőrlésű pirítóst is. A lé fogyasztása mellett figyelj arra, hogy a nap folyamán igyál meg legalább másfél liter szénsavmentes ásványvizet is. Íme, gyümölcs-és zöldséglé tippjeink!

 

0024239_1.jpg ()

A Wellness Cafe tippjei1 napos méregtelenítő programhoz:

1. Almás-articsókás koktél

 

Hozzávalók: 2 db alma, 1 nagy db articsóka (kb. 20 ml articsóka léhez)
Így készítsd a koktélt:
Darabold fel az almát és tedd bele a turmixgépbe. Szedd le az articsóka leveleit, és a levelek puha belsejét add hozzá az almához. Jól turmixold össze. Ha kész a lé, a tetejére tegyél egy kicsi petrezselyemzöldet díszítésként.

2. Grapefruitos-céklás koktél

Hozzávalók: egy kisebb csomag mangold, 1-2 db grapefruit, 1 kis db vörös cékla
Így készítsd a koktélt:
Alaposan tisztítsd meg a mangoldot, grapefruitot és céklát. Kockázd fel őket apróra. Egymás után tedd be őket a turmixgépbe. Ha kész, azonnal fogyaszthatod a levet.

 

3. Paradicsomos-paprikás koktél

Hozzávalók: 1-2 db paprika, 2-4 db paradicsom, egy marék medvehagyma levél.
Így készítsd a koktélt:
Mosd meg a paprikát és paradicsomot, majd vágd fel apróra. Alaposan tisztítsd meg a medvehagyma leveleit is. Ha kész vagy, jól turmixold össze a hozzávalókat a medvehagyma levelével.

4. Sárgarépás-spenótos koktél

Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db kisebb zeller, 10-15 dkg spenót, néhány levél zsázsa
Így készítsd a koktélt:
Alaposan mosd meg a hozzávalókat. A répát, zellert hámozd meg, és vágd apróra. Turmixold össze őket és ha kész a lé, a végén jól keverd hozzá a spenótot és a zsázsát is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X