Főoldal > DIÉTA > Így fogyj 1 hét alatt fél kilót!

Így fogyj 1 hét alatt fél kilót!

diétafogyókúrazsírégetés
0

Írta: and

Íme, néhány tipp, hogyan szabadulhatsz meg fél kilótól egy hét alatt. 1. Éttermi menü? Csak okosan! Ha hiszed, ha nem, még az abszolút egészségesnek tűnő grillezett kardhalban és a különböző zöldségekben is legalább annyi kalória és zsiradék van, mint például a gyorséttermi hamburgerekben. Sok étteremi fogás akár 56 grammnyi hozzáadott olajat is tartalmazhat. A tésztás […]

Íme, néhány tipp, hogyan szabadulhatsz meg fél kilótól egy hét alatt.

1. Éttermi menü? Csak okosan!

Ha hiszed, ha nem, még az abszolút egészségesnek tűnő grillezett kardhalban és a különböző zöldségekben is legalább annyi kalória és zsiradék van, mint például a gyorséttermi hamburgerekben. Sok étteremi fogás akár 56 grammnyi hozzáadott olajat is tartalmazhat. A tésztás menük sem súlybarátok, mivel a főzéshez használt olaj és a mártások különböző összetevői is sok zsírt tartalmaznak.
Tippünk: Ételrendelésnél ragaszkodj a párolt zöldségekhez, a grillezett vagy roston sült sovány fehérjeforrásokhoz (pl. a baromfihúshoz vagy a halhoz), és kérdezd meg van-e rá mód, hogy az általad rendelt ételeket olaj nélkül készítsék el.

0024721_1.jpg ()

2. Kapucsinó másképp!

A vanília rúd, karamella és cukor – ezek azok a finomságok, amelyekkel te is szívesen megbolondítod a délutáni kapucsínódat? Rosszul teszed! Ugyanis ezeknek a finomságoknak nagyon magas a kalóratartalmuk. 
Tippünk: Az édes ízhatást úgy is elérheted, hogy a kapúcsínódba kevés cukormentes vaníliás szirupot öntesz, és a forró finomságot szója-vagy zsírszegény tejből állítod elő – így kb. 500 kalóriát spóroltál meg.

3. Óvatosan az öntetekkel!

Az éttermekben a legtöbb előételként szervírozott salátát 6-10 evőkanál dresszinggel öntik nyakon. Ne feledd: egy evőkanál öntet akár 70-100 kalóriát és 7-10 gramm zsírt is tartalmazhat. Tippünk: Rendeld külön a dresszinget és mártogasd bele a salátát két harapás között – így kb. két evőkanállal kevesebb kalóriát veszel magadhoz. Ha otthon készíted el a salátát, használj többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, extraszűz olívaolajat. Amellett, hogy finom az íze, tele van ásványi anyaggal és vitaminnal.

4. Mondj búcsút az alkoholos koktélnak!

Téged is elcsábítanak olykor-olykor a színes, édes, guszta koktélok? Ha figyelsz a vonalaidra, ne feledd, hogy egyes mixelt italokhoz nem ritkán 6-15 centiliternyi alkoholt is adnak. Fajtája válogatja, de némelyik koktélban nem ritkán mintegy 15 centiliter cukorszirup,  kóla vagy grenadine is kerül – így észre sem veszed, és egy szempillantás alatt ledöntöttél 700 kalóriát.
Tippünk: Ha nem tudsz lemondani az alkoholról, koktél helyett válassz inkább másfél dl, jó minőségű, száraz fehér-vagy vörösbort, amelyekben mindössze 125 kalória van.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X