Főoldal > DIÉTA > Top 3 étel és ital öregedés ellen

Top 3 étel és ital öregedés ellen

élelmiszerfiatalságjoghurtolívaolajöregedésvörösbor
0

Írta:

Ne szomorodj el, ha nem tudsz megbarátkozni az öregedés gondolatával – nem is gondolnád, mennyi mindent tehetsz azért, hogy fiatalos külsőd és egészséged is minél tovább megmaradjon! Lássuk, milyen ételeket és italokat érdemes fogyasztanod az öregedés ellen! 1. Vörösbor Gondoltad volna, hogy az egyik leghatékonyabb fegyver az öregedés ellen a vörösbor? Pedig így van: mi […]

Ne szomorodj el, ha nem tudsz megbarátkozni az öregedés gondolatával – nem is gondolnád, mennyi mindent tehetsz azért, hogy fiatalos külsőd és egészséged is minél tovább megmaradjon! Lássuk, milyen ételeket és italokat érdemes fogyasztanod az öregedés ellen!

1. Vörösbor

Gondoltad volna, hogy az egyik leghatékonyabb fegyver az öregedés ellen a vörösbor? Pedig így van: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a 20. század egyik legidősebb embere, a 122 éves korában elhunyt francia hölgy, Jeanne Calment többször is azt nyilatkozta, napi egy pohár portóinak köszönheti egészségét! A vörösborban lévő resveratol nevű anyag képes meghosszabbítani a várható élettartamot, fiatalabbá és élénkebbé varázsol. A szőlő magjában és héjában lévő antioxidánsok ugyanis védik a szívet, csökkentik a gyulladásokat, sőt a menopauza és a nőgyógyászati betegségek kellemetlen tüneteinek enyhítésében is segítenek!
Tipp: figyelj oda a vörösbor minőségére, csak megbízható pincészetből származó italt vásárolj! Ha a szőlő és a bor jótékony hatását a bőrödön is szeretnéd tapasztalni, próbáld ki valamelyik hazai wellness-szállodában a fiatalító vörösboros fürdőt vagy a bőrmegújító, vörös szőlőből készített pakolásokat!

0024920_1.jpg ()2. Olívaolaj

Ha szereted az olívaolaj ízét, amikor csak teheted, használd fel kedvenc ételeid elkészítéséhez – a mediterrán népek kedvenc alapanyaga ugyanis rengeteg antioxidánst, A-, D- és E-vitamint, valamint béta-karotint tartalmaz, amelyek semlegesítik a szabadgyököket, csökkentik a szívroham esélyét és a koleszterinszintet, védik az ereket a meszesedéstől, sőt még a szem és a csontok állapotán is javítanak! Ahhoz azonban, hogy az olívaolaj jótékony hatásait érezhesd, napi négy evőkanállal kell belőle elfogyasztanod – használhatod salátaöntetek, szendvicskrémek készítéséhez, az olívabogyót pedig akár magában is elrágcsálhatod!
Tipp: készítsd olívaolajos arcpakolást – turmixolj össze néhány levél káposztát két-három kanál szűz olívaolajjal, majd a keveréket vidd fel az arcbőrödre! Hagyd magadon negyedóráig, majd langyos vízzel alaposan mosd le!

3. Joghurt

A joghurt az a csemege, amelyet a nap bármely szakában lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatsz – egy deciliter zsírszegény, natúr joghurt ugyanis kevesebb mint 60 kcalt tartalmaz, ráadásul a benne lévő anyagok segítenek megőrizni a belek egészségét, enyhítik a gyulladásokat és erősítik az immunrendszeredet, sőt több kutatás szerint csökkenti a mellrák kockázatát is! Ha édes ízekre vágysz, ne az üzletekben kapható gyümölcsös termékek közül válassz, hanem te magad dúsítsd a natúr joghurtot friss gyümölccsel – így vitaminokból is feltankolhatsz!
Tipp: készíts magadnak joghurtos arcpakolást, amely hidratálja és fiatalítja a bőrödet! Egy pohár natúr joghurtot keverj össze pár csepp citromlével, egy kevés mézzel és egy tojásfehérjével, vidd fel az arcbőrödre, majd negyedóra elteltével mosd le!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X