Főoldal > DIÉTA > Trükkös diéta bánatkilók ellen

Trükkös diéta bánatkilók ellen

diétafogyókúratáplálkozászsírégetés
0

Írta: and

1. nap Reggeli: Keverj össze 1 evőkanál teljes őrlésű gabonapehelyhet (cukormenteset) 3–4 szem apróra vágott gyümölccsel (például almával, körével, mandarinnak, naranccsal, pár szelet ananásszal), majd önts rá 1,5 deci kaukázusi joghurtot. Igyál meg egy csésze zöldteát.Ebéd: Piríts üvegesre egy fél vöröshagymát, adj hozzá egy kisebb darab cukkinit apróra vágva, majd engedd föl az egészet fél […]

1. nap

Reggeli:
Keverj össze 1 evőkanál teljes őrlésű gabonapehelyhet (cukormenteset) 3–4 szem apróra vágott gyümölccsel (például almával, körével, mandarinnak, naranccsal, pár szelet ananásszal), majd önts rá 1,5 deci kaukázusi joghurtot. Igyál meg egy csésze zöldteát.
Ebéd:
Piríts üvegesre egy fél vöröshagymát, adj hozzá egy kisebb darab cukkinit apróra vágva, majd engedd föl az egészet fél deci vízzel. Ha megpuhult, botmixerrel zúzd össze, adj hozzá zsírszegény tejfölt vagy joghurtot, majd fűszerezd kedvedre. Teflonedényben süss ki hozzá egy nagyjából 5 dekás csirkemellet, majd tálald a szósz mellé.
Vacsora:
Olvassz ki egy nagyjából 30 dekás fagyasztott tengeri halat, ízlés szerint sózd és borsozd. Vegyél egy csomag friss újhagymát és egy nagyobb paprikát, vágd őket egészen apróra, majd párold meg olívaolajon. Ha ezzel megvagy, tedd a halat egy jénai tálba és ha szükséges, locsolj míg rá egy ki olívát, majd süsd 25–30 percig – ha kész, tedd mellé a zöldséget, körítésnek pedig fogyassz hozzá 5 deka barna rizst vagy hajdinát
Tipp:
Ha bánatodban ennél: Egyél egy kispohárnyi light vaníliafagyit tökmagolajjal meglocsolva.
Ha unalmadban nassolnál: Szerezz be többféle retket, vágd föl és rágcsáld bátran.

$kep1$2. nap

Reggeli:
Kenj meg egy szelet teljes őrlésű kenyeret körözöttel (ha lehet, házilag készítsd hagymából, juhtúróból, fűszerekből). Fogyassz hozzá retket, és más idényzöldséget, valamint igyál meg 2 deci narancslevet.
Ebéd:
Vágj apróra 1/2 kínai kelt, reszelj le 2 almát, 1 nagyobb sárgarépát, adj hozzá két szem diót, majd keverd össze az egészet. Ha ezzel megvagy, locsold le az egészet tökmagolajjal, és grillezz meg mellé 1 pár jó minőségű baromfi virslit.
Vacsora:
Készíts 20 deka parajból főzeléket (rántás nélkül, fokhagymával ízesítve, esetleg egy kis teljes őrlésű liszttel sűrítve). Dörzsölj be 5 deka pulykamellet finoman fokhagymával, majd teflonedényben, kevés olívaolajon süsd ki hirtelen.
Tipp:
Ha bánatodban ennél: Törj apróra 15 gramm 90 százalékos étcsokit, önts rá 1,5 deci zsírszegény tejet, majd turmixold össze.
Ha unalmadban nassolnál: Készíts apró nyársakat sokféle paprikából, retekből, a paradicsom húsos részéből. Vizezd be, majd szórd meg frissen aprított citromfűvel, bazsalikommal.

3. nap:

Reggeli:
1 szelet teljes őrlésű kenyér pirítva, 5 deka zsírszegény sajt, light vajkrém, paradicsom, paprika, retek, esetleg újhagyma. Mellé 2 deci paradicsomlé.
Ebéd:
Kapd elő a kínai kel másik felét, és vágd egészen apróra. Adj hozzá koktélparadicsomot, paprikát, fekete olívabogyó, kapribogyótt és 5 deka fetasajtot. Locsold meg az egészet olívaolajjal, és fogyassz mellé egy szelet kétszersültet.
Vacsora:
Vegyél ki a fagyasztóból egy nagyjából 10 dekás lazacfilét, sózd és borsozd. Apríts össze 10 deka brokkolit, 10 deka cukkinit és 10 deka paprikát, vagy párold össze az egészet, majd az utolsó pár percben adj hozzájuk zöldfűszereket. Közben teflonedényben pirítsd meg a lazacot, majd vedd körül a zöldségekkel.
Tipp:
Ha bánatodban ennél: Márts mézbe egy villát, csurgasd le róla a mézed, majd szúrj föl a villával bármilyen gyümölcsöt. Maximum háromszor „szúrhatsz”!
Ha unalmadban nassolnál: Pucolj meg 20 deka vegyes zöldséget (sárgarépát, karalábét, retket, zellert, pritaminpaprikát, sima paprikát, édesköményt, káposztatorzsát), vágd egészen apró, de hosszú darabokra.

4. nap:

Reggeli:
Keverj el 1 pohár joghurtban, 2 teáskanál cukormentes gabonapelyhet és 2 teáskanál búzacsírát, majd adj hozzá egy apróra tépkedett narancsot. Friss limonádét fogyassz mellé (cukor nélkül készítve)
Ebéd:
Saláta 5 deka tonhalból, végtelen mennyiségű koktélparadicsomból, pritaminpaprikából, egy vékony szeret, apróra vágott zsírszegény sajtból. Keverd össze a hozzávalókat, majd locsold meg olívaolajjal.
Vacsora:
Párolj meg egy fél fej hagymát olívaolajon, majd ad hozzá 10 deka zöldborsót. Sózd, borsozd, adj hozzá zöld fűszereket, majd öntsd föl egy kis vízzel. Zsírszegény tejföllel sűrítsd. Főzz ki 10 deka teljes őrlésű tésztát, és öntsd rá a ragut.
Tipp:
Ha bánatodban ennél: Keverj el egy deci tejet 1 teáskanál mézzel és 1 evőkanál búzacsírával, majd turmixold össze.
Ha unalmadban nassolnál: Sós vízben főzz puhára sárgarépát, karalábét és zellert, szűrd le, majd botmixerrel dolgozd össze, majd fűszerezd kedved szerint. Mártogass bele zsenge karalábét.

5. nap

Reggeli:
1 kefir, 1 főtt tojás, 1 szelet teljes őrlésű kenyér, újhagyma, retek, paradicsom és paprika. Hozzá ananászlé.

A diéta folytatását a Maxima magazin legfrissebb számában olvashatod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X