Főoldal > DIÉTA > 9 tipp, hogyan fogyj le mielőbb, önsanyargatás nélkül!

9 tipp, hogyan fogyj le mielőbb, önsanyargatás nélkül!

céldiétaeredményfogyókúrasiker
0

Írta: and

1. Kis változtatások = nagy eredmények Nem kell mindent drasztikusan módosítani ahhoz az életedben, hogy eredményes legyen a fogyás. Ha például ezentúl krumpli helyett salátát kérsz a menzán a sült hús mellé, vagy nem kérsz fasírtot a főzelékhez, máris kalóriák tömegét spórolhatod meg. 2. Tedd közzé Nagyobb valószínűséggel lesz sikeres az „akciód”, ha papírra veted […]

1. Kis változtatások = nagy eredmények

Nem kell mindent drasztikusan módosítani ahhoz az életedben, hogy eredményes legyen a fogyás. Ha például ezentúl krumpli helyett salátát kérsz a menzán a sült hús mellé, vagy nem kérsz fasírtot a főzelékhez, máris kalóriák tömegét spórolhatod meg.

2. Tedd közzé

Nagyobb valószínűséggel lesz sikeres az „akciód”, ha papírra veted a célod, és ezt látható helyre teszed. Minél többször látod, annál nagyobb az esély arra, hogy nem tántorodsz el, és végigcsinálod, amit elkezdtél. Ha családoddal és barátaiddal is megosztod, mire készülsz, ösztönözhetnek, biztathatnak, és ez is javadra válhat.

 3. Limitáld a folyékony kalóriákat

Az italok is tartalmaznak kalóriákat, nem csak az élelmiszerek. Ha mellőzöd az alkoholfogyasztást, száműzöd a cukros, tartósítószerrel dúsított italokat, sok fölösleges kalóriának búcsút inthetsz. Legyen célod, hogy olyan tápláló italokat fogyassz, mint a víz, az antioxidánsban bővelkedő zöld tea, vagy a frissen facsart, 100 százalékos gyümölcslé.

9tipp2.jpg ()4. Reggelizz

Ne vond meg magadtól a reggeli falatokat, hiszen ezek indítják be a szervezetedet, hogy aztán egész nap jól működjön. A vajjal megkent szendvics, és a zsíros omlett helyett fogyassz teljes kiőrlésű gabonaféléket reggelire, amelyek ellátnak energiával, és javítják az emésztést is.

5. Rágcsálj okosan

Nem kell teljesen lemondanod a nassolásról, a lényeg, hogy mit eszel meg. Válassz gyümölcsöket, zöldségeket – ezekből is készülnek már chipsek, vagy szopogass el egy-két kocka magas kakaótartalmú fekete csokoládét.

6. Listázz

Mielőtt bevásárolni indulsz, készíts pontos listát arról, hogy mire van szükséged a háztartásban. Így megelőzheted, hogy egy csomó fölösleges dolgot pakolj a kosaradba, és édességekkel, rágcsálnivalókkal tömd meg otthon a konyhaszekrényt. Ha csak a listán szereplő dolgokat veszed meg, és nem engedsz a kísértésnek, máris sokkal egészségesebb lehetsz.

7. Főzőcskézz

Ha eddig szívesen jártál étterembe, akkor most próbáld ki, te hogyan tudsz főzni. Ha magad készíted el a fogásokat, akkor egyrészt tudod, hogy milyen hozzávalókból készült el az adott étel, másrészt pedig nem kötelező megenni a kiszedett hatalmas adag ételt – a maradékot könnyen lefagyaszthatod, hogy később meg tudd enni.

8. Naplózz

Azok, akik listát írnak arról, hogy mit esznek, mennyit fogytak, illetve mennyit edzettek, könnyebben és gyorsabban fogynak, mint azok, akik nem. Próbáld ki, hogy felírod ezeket egy füzetbe, vagy egy dokumentumba a számítógépeden! Amikor motiválatlan vagy, és sikertelennek érzed magad, akkor pedig nézd meg, biztosan segíteni és ösztönözni fog!

9. Élvezd a mozgást

A sikeres fogyáshoz elengedhetetlen a mozgás, ám nem az a lényeg, hogy szenvedj közben, hanem az, hogy élvezd, amikor sportolsz. Keresd meg a hozzád leginkább illő mozgásformát, amit élvezel, felpörget és feltölt, és iktasd be a heti programodba legalább 3 alkalommal.

Kíváncsi vagy, hány kalóriát viszel be a különböző finomságokkal? Tudd meg ételkalkulátorunk segítségével!

Mennyi mozgás kell a kalóriák “semlegesítéséhez”? Mozgáskalkulátorunk segít kiszámolni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X