Főoldal > DIÉTA > Erre figyelj, hogy sikeres legyen a fogyásod!

Erre figyelj, hogy sikeres legyen a fogyásod!

fogyókúrahibakitartássiker
0

Írta:

1. Ne remélj azonnali megoldást! Ha rekordsebességgel akarsz lefogyni azért, mert valami szuper reklámot láttál, és pár kapszula sok-sok mínusz kilót ígér, sajnos nem fog menni. Hirtelen felindulásból sose fogj neki, mert először fejben kell eldönteni és rákészülni, hogy leadod a súlyfelesleged. Azonnali megoldás nem létezik, ráadásul minden egyéb energia befektetés nélkül. 2. Ne hagyd […]

1. Ne remélj azonnali megoldást!

Ha rekordsebességgel akarsz lefogyni azért, mert valami szuper reklámot láttál, és pár kapszula sok-sok mínusz kilót ígér, sajnos nem fog menni. Hirtelen felindulásból sose fogj neki, mert először fejben kell eldönteni és rákészülni, hogy leadod a súlyfelesleged. Azonnali megoldás nem létezik, ráadásul minden egyéb energia befektetés nélkül.

2. Ne hagyd ki a szervezeted felkészítését!

Ha valaki szeretne megszabadulni a súlyfeleslegtől, akkor nem is fogyókúrát kell tartania, hanem életmódot váltani. Ezt a döntést először komolyan el kell határozni, majd pedig fel kell készíteni a szervezetet. A túlsúlyosak ugyan általában sokat esznek, de az összetevők nincsenek egyensúlyban, ételeik főként szénhidrátot és zsírt tartalmaznak; a vitaminok és a fehérjék pedig nem megfelelő mennyiségben kerülnek be a szervezetükbe.

3. Drasztikusan ne vonj meg magadtól semmit!

dietahiba2.jpg ()A drasztikus fogyókúra sokszorosan megbosszulja magát! Ha például úgy döntesz, hogy egyáltalán nem eszel szénhidrátot, akkor néhány nap alatt viszonylag gyorsan megindul a súlycsökkenés, ám a szervezeted nem bírja sokáig a megvonást, „fellázad” és „követeli” a szénhidrátot. Ekkor habzsolni kezded a korábban megvont ételeket, és végül nem lesz sikerélmény, mert a leadott kilók azonnal visszaszaladnak.

4. Kerüld el a jojó effektust!

A jojó effektus épp a drasztikus megvonás miatt alakul ki, aminek egyik hátulütője, hogy kudarcélményt okoz, tehát lelkileg negatív irányba visz. Ám a másik, sokkal fontosabb hátránya, hogy a szervezetednek nagyon rosszat teszel. Felborítod a korábban megszokott rendszert, ettől a tested ide-oda kapkod.

5. Ne hagyd befejezetlenül a fogyókúrát!

A sikeres fogyókúra kulcsa, hogy ne csak lefogyni, hanem életmódot váltani akarj, amelyben nagy szerepet kap a mozgás és a kiegyensúlyozott étrend. Akkor tudod hatékonyan leadni a fölösleget, ha először felkészíted a szervezeted, majd kevesebb szénhidrátot viszel be (de nem vonod meg teljesen!), végül pedig – ha elérted a kitűzött célt – nem kezded el azonnal habzsolni a fogyókúra során minimális mennyiségben fogyasztott ételeket, vagy a csökkentett szénhidráttartalmú étkek helyett a teljes szénhidráttartalmúakat. Fokozatosan kell visszaállítani a szervezetet, ám nem a korábbi, féktelen „dőzsölésre”, hanem egészségesebb étkezési szokásokra!

Forrás: Kék-Ezüst Kommunikáció


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X