Főoldal > DIÉTA > Légy boldogabb, szexisebb és okosabb ezekkel az ételekkel

Légy boldogabb, szexisebb és okosabb ezekkel az ételekkel

boldogságételnassolásokosszexi
0

Írta: and

Az ételekben fellelhető tápanyagok olyan vegyületekre gyakorolnak hatást az agyunkban, amelyek a hangulatunkat is befolyásolják. Boldogságot hozó étkek Annak érdekében, hogy őszintén átéld a boldogságot, mindenekelőtt meg kell győződnöd arról, hogy nem szenvedsz semmilyen tápanyaghiányban. Ez azért fontos, mert bizonyos tápanyagok hiányállapota miatt lehangoltabbnak, depressziósnak érezheted magad. A klinikai tanulmányokban főleg a folsavat és a […]

Az ételekben fellelhető tápanyagok olyan vegyületekre gyakorolnak hatást az agyunkban, amelyek a hangulatunkat is befolyásolják.

Boldogságot hozó étkek

Annak érdekében, hogy őszintén átéld a boldogságot, mindenekelőtt meg kell győződnöd arról, hogy nem szenvedsz semmilyen tápanyaghiányban. Ez azért fontos, mert bizonyos tápanyagok hiányállapota miatt lehangoltabbnak, depressziósnak érezheted magad. A klinikai tanulmányokban főleg a folsavat és a szelént emelik ki.

A megfelelő mennyiségű folsav beviteléről gondoskodj úgy, hogy reggelire mindig gabonapelyhet, vagy teljes kiőrlésű gabonaféléket fogyasztasz. Naponta végy magadhoz brazil diót, vagy egy maréknyi napraforgómagot, így fedezve a szelénből szükséges napi mennyiséget.

Javíts a kedélyállapotodon és lazíts egy kicsit olyan harapnivalók segítségével, amelyek a szerotonin szintedet pörgetik fel. A szénhidrátban gazdag étkek falatozása, így például a teljes kiőrlésű kenyér, a rizs és a tészta serkentik az inzulin véráramlatba történő kibocsátódását, amely a triptofán kivételével minden aminosavat eltávolít. A triptofán később szerotoninná alakul át, amely az öröm és nyugalom érzésének kialakulásához vezet. Azt is kimutatták róla, hogy csökkenti a fájdalmat és elnyomja az étvágyat is.

szexietel2.jpg ()Lényeges tápanyagok, amelyek felett nem szabad szemet hunyni, az omega-3 zsírsavak. Ehhez hozzájuthatsz az olyan ételekből, mint a lazac, a lenmag és a tofu, esetleg táplálék kiegészítő formájában is beszerezheted. Számos kutatás hangsúlyozza a halolaj szerepét a depresszió és más hangulatbetegségek kezelése során. Egy tanulmány azt állapította meg, hogy már 4 grammnyi omega-3 zsírsav mérsékelte a depresszió tüneteit, és jóval emelkedettebb hangulatot eredményezett a betegeknél.

Szexi nassolnivalók

Szeretnéd bűntudat nélkül élvezni a csokoládét? Nosza, rajta, egy kis édes kényeztetés még jót is tesz! A csoki egy feniletilamin nevű vegyületet tartalmaz, amely a szerelem és a vonzódás emócióinak kibontakozásához is hozzásegít.

Kombináld az endorfinszintedet fellendítő csokit argininben gazdag diófélékkel. Az L-arginin egy aminosav, amelyről megállapították, hogy a vágyott területeken fokozza a véráramlatot. A földimogyoró, a mandula, a dió és a kesudió kitűnő lelőhelyei az L-argininnek. Még jobb, ha csokival borított mogyorót majszolsz, így ötvözheted a tápanyagok áldásos hatásait.

Okos harapnivalók

Ha sokat kell tanulnod, vagy egyszerűen csak az éberséged szeretnéd fokozni, akkor az étrendedben szerepeljenek első helyen olyan proteinforrások, mint a hal, a csirke, a tojás, a borsó és a bab. A tojás, a hús és a tej nagyszerű forrása a memóriát is javító kolinnak.

A napot kezdd mindig egy vagy két csésze zöld teával. A teában is aminosavak vannak, jelen esetben az L-teaninról van szó, amely legmagasabb koncentrációban a zöld tea leveleiben fordul elő, ez a vegyület pedig szintén javítja a teljesítőképességet.

Legyen a célod akár a boldogabb, akár a szexibb vagy okosabb én elérése, kerüld a túl sok cukrot, koffeint és alkoholt, és inkább antioxidánsokban bővelkedő gyümölcsökkel és zöldségekkel, hallal, és teljes kiőrlésű gabonafélékkel helyettesítsd azokat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X