Főoldal > DIÉTA > Ez a 4 leghatásosabb étvágycsökkentő

Ez a 4 leghatásosabb étvágycsökkentő

étvágycsökkentésfenyőmagolívaolajreceptzöld
0

Írta: and

Fenyőmag a gyors fogyásért A mandula ízéhez hasonlító fenyőmagot már a paleolit időszakban is ismerték, és gyakran használták húsokhoz, halételekhez, salátákhoz, vagy kenyérsütéshez. Itthon inkább az olasz változata terjedt el, azonban létezik kínai fenyőmag is, amelyet távol-keleti üzletekben vásárolhatsz meg.                            A fenyőmag […]

Fenyőmag a gyors fogyásért

A mandula ízéhez hasonlító fenyőmagot már a paleolit időszakban is ismerték, és gyakran használták húsokhoz, halételekhez, salátákhoz, vagy kenyérsütéshez. Itthon inkább az olasz változata terjedt el, azonban létezik kínai fenyőmag is, amelyet távol-keleti üzletekben vásárolhatsz meg. 

 etvagy3.jpg ()

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenyőmag élettani hatása rendkívül kedvező, a benne lévő értékes vitaminok, többszörösen telítetlen zsírsavak, antioxidánsok és élelmi rostok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, valamint a magas vérnyomást.  Egy nemrégiben publikált amerikai kutatás szerint a fenyőmag zsírsavjai, az ún. cholecystokinin hormonnak köszönhetően kiválóan beindítják a fogyást, miközben jóllakottság-érzetet nyújtanak.

Ha szeretnél egy tuti zsírfaló ételt, dobj össze fenyőmagos salátát.
Hozzávalók: 1 fej saláta, 4 paradicsom, 1 csomag retek, 1 sárgarépa, 2 paprika, 1 kígyóuborka, 1 csokor újhagyma. Öntethez: borecet, extra szűz olívaolaj,  fűszersó, fehér bors, só, kevés vízzel elkeverve. A zöldségeket vágd kockára, majd helyezd őket a saláta leveleire. Hintsd meg fenyőmaggal, locsold meg az öntettel, és a saláta tetejét is alaposan szórd meg a fenyőmaggal.

Wellness Cafe tipp:
Felhasználás előtt pirítsd meg a fenyőmagot, hogy még ízletesebb legyen.

Forró ital az éhség ellen

A Chicago-i Kutatási Alapítvány legújabb adatai szerint a meleg levesek és italok által kibocsátott aromák gyorsabb jóllakottság-üzenetet dekódolnak az agyban, mint a hideg ételek, így arra ösztönzik a fogyasztót, hogy kevesebbet egyen.

A krumpli az emésztést elősegítő étel, leves formájában tökéletes zsírégető. Vágj karikára kb. 40 deka burgonyát, pár szál újhagymát, majd párold meg olívaolajban. Ezt követően önts hozzá 1 liter zöldséglevet, sózd, borsozd és főzd puhára. Ha megfőtt, mixerrel pépesítsd az egészet, majd a tűzről levéve keverj hozzá 15 deka zsírszegény tejszínt.  A burgonyához jól passzol a szerecsendió, ami kifejezetten zsírégető fűszer.

Wellness Cafe tipp:
A magyalfa leveléből készült teafőzet kiváló zsírégető, egy teáskanálnyi 2 deci forró vízzel elkeverve gyors segítség súlyfelesleg elleni küzdelmedben.

Zöld szín az egészségért

A káposzta, a kínai kel, a jégsaláta, a fejes saláta, a spenót, vagy a brokkoli olyan értékes anyagokat tartalmaznak (indol, lutein), amelyek jó szolgálatot tesznek a látás javításában, a rákos sejtek ellen és a csontok erősítésében. Ha étkezésedbe ezekből minél többet beiktatsz, megelőzheted a korai öregedést, és a zöld színű zöldségek szinte teljesen kalóriamentesek, így szervezeted rendkívül gyorsan elégeti őket.

etvagy4.jpg ()

Amellett, hogy egészségesek, nagyon finomak a szezonális zöldségekből összeállított saláták.
1. Vásárolj a piacon fejes salátát, spenótot, sárgarépát, kígyóuborkát, paradicsomot, paprikát és zellert. Kockázz fel 2 szelet barna kenyeret, locsold meg olívaolajjal, szórd meg tengeri sóval, majd süsd ropogósra. A zöldségeket mosd meg alaposan, majd szeleteld fel és tegyél rájuk pár csepp citromlevet. Az így kapott zöldségmixet tedd átlátszó tálba, szórd rá a pirított kenyérkockákat, a tetejére pedig tegyél napraforgómagot.

2. Ha kedveled a csípős ízeket, vágj hasábokra 1 csomag újhagymát, fél fejes káposztát, 2 sárgarépát, 1 karalábét, majd öntözd meg olívaolajjal. Keverj hozzá egy kevés csípőspaprika-krémet, egy kiskanál tökmagolajat és citromlevet, majd finoman rázd össze az egészet.

Wellness Cafe tipp:
A friss zöldségekből készült ropogós salátákat fogyaszthatod önállóan, teljes kiőrlésű kenyérrel vagy húsos ételek mellé.

Olívaolaj az étvágy ellen

etvagy2.jpg ()Az olívaolaj a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás egyik alapeleme, nagy mennyiségű antioxidánsai olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, mint az E-vitamin és a polifenolok. Az extra szűz olívaolaj csökkenti a sejtek oxidációját, így azok védettebbé válnak a szabad gyökök káros hatásaitól.

A Cornell Egyetem kutatói megállapították, hogy azok, akik kenyerüket olívaolajba mártogatták, jóval kevesebbet fogyasztottak, s így kb. 50 kalóriát spóroltak meg, azokhoz képest, akik a kenyeret megvajazták. Az olívaolajban lévő egyszeresen telítetlen zsírsavak, mint az Omega-6 csökkentik az étvágyat, és a vér koleszterinszintjét. Talán apróságnak tűnhet, ám ha száműzöd étrendedből az állati eredetű zsiradékokat, komoly segítséggel szolgálhatod egészségedet és a diétás programodat.

Wellness Cafe tipp:
Ha kedveled a joghurtot, keverj hozzá egy-két csepp olívaolajat, így garantáltan csillapodni fog az éhséged.

A formás fenék nem szabadidő kérdése!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X