Főoldal > DIÉTA > Fogyj két hét alatt négy kilót! 300 kalóriás tavaszi ebédek

Fogyj két hét alatt négy kilót! 300 kalóriás tavaszi ebédek

diétaelkészítésfogyókúrarecept
0

Írta: and

Rostban gazdag grapefruitos és avokádós saláta (285 kalória) Hozzávalók: két nagy piros grapefruit; nyolc csésze rukkola; két érett avokádó (kimagozva, meghámozva, vékonyan felszeletelve); egy kis fej belga cikória (haránt felvágva másfél centis darabokra); egy csésze vékonyan felszeletelt vörös hagyma; 56 g fűszeres kecskesajt elmorzsolva; két evőkanál olívaolaj, egy evőkanál fehérbor ecet; két evőkanál grapefruitlé; egy […]

Rostban gazdag grapefruitos és avokádós saláta (285 kalória)

Hozzávalók: két nagy piros grapefruit; nyolc csésze rukkola; két érett avokádó (kimagozva, meghámozva, vékonyan felszeletelve); egy kis fej belga cikória (haránt felvágva másfél centis darabokra); egy csésze vékonyan felszeletelt vörös hagyma; 56 g fűszeres kecskesajt elmorzsolva; két evőkanál olívaolaj, egy evőkanál fehérbor ecet; két evőkanál grapefruitlé; egy narancs lereszelt héja; egy teáskanál dijoni mustár; fél teáskanál só; egy csipetnyi őrölt fekete bors

Elkészítés: Hámozd meg a grapefruitot, és távolítsd el a belső héját is. Tartsd a grapefruitot egy tálka felé és nyomd ki a levét. A megmaradt grapefruit gerezdeket, a rukkolát, az avokádót, a cikóriát, a hagymát és a kecskesajtot helyezd el a tányéron. Egy kisebb bögrében keverd össze az olajt, az ecetet, a grapefruit levet, a narancshéjat, a mustárt, a sót és a borsot. Fontos, hogy jól összeérjenek az ízek. Majd ezt locsold rá a salátára és máris tálalhatod.

tonhalszendvics.jpg ()Tonhalas burger (293 kalória)

Hozzávalók: 113 g darált sárga tonhal, egy citrom leve, dijoni mustár, teljes kiőrlésű lisztből készült hamburgerzsemle, egy marék rukkola, olívaolaj.

Elkészítés: Nagyszerű diétás trükk, ha hallal helyettesíted a marhahúst a saját kezűleg készített hamburgerben, így ízletes ebédben lesz részed és jóval kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe. Dolgozd össze a darált tonhalat, a citrom levét és a mustárt, majd olívaolajban süsd meg. A hamburgerzsemlét melegítsd át egy főzőspray-vel bevont serpenyőben. Ezután jöhet rá a húspogácsa, ezt pedig koronázd meg egy kis extra mustárral és egy marék rukkolával.

Zöldséges sushi (10 darab 290 kalória)

Hozzávalók: másfél csésze sushi-, vagy rövid szemű rizs, két csésze víz, egy evőkanál rizsecet, egy csomag nori lap (a norit delikátesz üzletekben, illetve ázsiai fűszereket árusító boltokban találod meg), egy uborka (meghámozva, felszeletelve), két nagy répa meghámozva, egy szál zöldhagyma, egy evőkanál wasabi krém (ezt szintén speciális üzletekből szerezheted be), egy kevés piros paprika, só és frissen őrölt bors.

sushicikk.jpg ()Elkészítés: Közepes hőmérsékleten 8 percig pirítsd meg a rizst egy lábasban, keverd folyamatosan, így nem fog megváltozni a színe. Ízesítsd borssal. Adj hozzá vizet, fedd le, és 12-15 percig főzd a rizst anélkül, hogy leemelnéd róla a fedőt. Ezután elzárhatod a gázt alatta, de még hagyd a tűzhelyen, fedővel együtt legalább 5 percig. Ezt követően leveheted a tűzhelyről, de még mindig maradjon a fedő a helyén egészen addig, amíg ki nem hűl. Sózd meg, majd keverj bele rizsecetet.

Terítsd ki a nori lapokat egy nagy vágódeszkára, helyezz alá egy konyhai törlőkendőt vagy egy sushitekerő gyékénytekercset. Mindegyik végénél hagyj 2,5 centis szegélyt, majd rendezd el a rizst a lapok tetején – egyengesd el teljesen a kis szemeket. A rizs közepétől egy vékonyabb lefelé tartó sávban rakosgasd rá az uborkát, a répát és a zöldhagymát.

Jöhet rá egy kevés wasabi, majd szórd meg piros paprikával és tengeri sóval. A törlőkendő vagy a gyékénytekercs segítségével a nori lapot burkold a töltelék köré, és határozott mozdulatokkal készíts belőle egy tekercset. Egy éles késsel a tekercset haránt irányú vágással szeleteld fel, de minden vágás előtt a kést mártsd hideg vízbe.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X