Főoldal > DIÉTA > Így maradj vékony, ha egész nap rohansz!

Így maradj vékony, ha egész nap rohansz!

elkészítésfogyókúralevesreceptsaláta
0

Írta: and

Nos, többé nem kell választani! A következő receptek hamar elkészíthetők és még a fogyást is beindítják. Hét zöldséges saláta (190 kalória) Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók: 4 közepes szál spárga, egy nagy répa, hosszában félbevágva, egy kis cukkini, hosszában felnegyedelve, 4 endivia levél, egy fél közepes pritamin paprika, egy marék cukorborsó, két evőkanál extra szűz […]

Nos, többé nem kell választani! A következő receptek hamar elkészíthetők és még a fogyást is beindítják.

Hét zöldséges saláta (190 kalória)

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók: 4 közepes szál spárga, egy nagy répa, hosszában félbevágva, egy kis cukkini, hosszában felnegyedelve, 4 endivia levél, egy fél közepes pritamin paprika, egy marék cukorborsó, két evőkanál extra szűz olívaolaj, egy evőkanál friss citromlé, egy evőkanál fehérborecet, só és frissen őrölt bors, másfél csésze konzerv cannellini bab, egy kevés csökkentett zsírtartalmú kecskesajt, fél csésze lucernacsíra.

rohan2.jpg ()Elkészítés: Darabold fel a spárgát, a répát és a cukkinit. Egy éles késsel vékonyan szeleteld fel az endiviát és a pritamint, és ezekhez add hozzá a cukorborsót is. Egy nagy tálban keverd össze az olajt, a citromlevet, az ecetet és a sót valamint a borsot is. A keveréket gazdagítsd a zöldségekkel és a cannellini babbal, és figyelj rá, hogy az öntet teljesen bevonja a hozzávalókat. Egy csipetnyi sóval és borssal még megbolondíthatod. Rendezd el a salátát négy tányéron, helyezz rá egy kevés kecskesajtot és szórd meg a lucernacsírával.

Csirkés, mangós és cukorborsós saláta (239 kalória)

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók: 3 kifilézett, bőr nélküli csirkemell, két evőkanál friss citromlé, egy evőkanál extra szűz olívaolaj, csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz, egy evőkanál felaprított, meghámozott gyömbér, 170 gramm cukorborsó, só és frissen őrölt bors, egy közepes, érett mangó, meghámozva, kimagozva és felkockázva, egy fél, közepes uborka, meghámozva, hosszában félbe vágva és felkockázva, 30 gramm felaprított friss mentalevél, négymaroknyi rukkolalevél.

Elkészítés: Egy nagy serpenyőben a csirkét enyhén sós vízzel öntsd nyakon, és magas hőfokon hagyd felforrni. Csökkentsd a hőmérsékletet és így párold a húst, amíg alaposan átfő, kb. 12 percig. Majd helyezd egy vágódeszkára és hagyd hűlni. A hús párolása közben se tétlenkedj, egy kis tálkában keverd össze a citromlevet, az olajt, a szójaszószt, és a gyömbért. Végy elő egy lábast és ebben is sós vizet kell felforralnod. Dobd bele a cukorborsót és főzd fél órán át. Ha megvan, öblítsd át hideg vízzel, majd szárítsd meg. Kockázd fel a csirkét és helyezd egy tálba. A már elkészített dresszingből két és fél evőkanálnyi mennyiséget locsolj a csirkére. Hintsd meg sóval és borssal. Egy nagy tálba dobáld bele a cukorborsót, a mangót, az uborkát, a mentát, a rukkolát és a maradék öntetet se mellőzd tovább. A feltálalt salátát koronázd meg a felkockázott csirkével.

rohan3.jpg ()

Spárgakrémleves (189 kalória)

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók: negyed csésze mandula, negyed csésze zsírszegény tejpor, két evőkanál csicseriborsóliszt, három csésze 1,5 %-os tej, egy teáskanál szárított tárkony, negyed teáskanál só és cayenne-i bors, két csomag fagyasztott spárga, két szelet lágy, light sajt.

Elkészítés: Melegítsd fel a sütőt 170 fokra, a mandulát terítsd szét egy sütőpapíron és öt percig pirítsd a sütőben, vagy addig, amíg aranyszínű lesz. Ezt kicsit tedd félre. Egy nagy lábosban habverővel keverd össze a tejport és a csicseriborsólisztet. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, és törekedj rá, hogy teljesen sima legyen az állaga. Közepes hőfokon főzd és kevergesd folyamatosan, egészen addig, amíg a keverék sűrű krémet nem képez, ez kb. öt percet vesz majd igénybe. Hintsd meg tárkonnyal, sóval, cayenne-i borssal. Add hozzá a spárgát, és főzd addig, amíg megpuhul, ez újabb öt percig tarthat. A levest oszd szét négy adagra és turmixgéppel pürésítsd valamennyit egészen simára. Ezt követően öntsd vissza a lábosba és alacsony hőmérsékleten főzd tovább. Spékeld meg a sajttal és kavargasd, amíg elolvad. Merd ki tálakba és végezetül szórd meg mandulával.

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X