Főoldal > DIÉTA > Tuti tippek a lapos hasért – profiktól!

Tuti tippek a lapos hasért – profiktól!

ételétkezésfolyadékkalóriaturmix
0

Írta: and

Hatszor egyél egy nap! Oly sokszor hallottuk már, hogy az álomalakért jóval kevesebbet kell enni, hogy ez a mondat szinte fogyókúra tézissé vált. Pedig ennek épp az ellenkezője igaz. Ha vékony, fitt szeretnél lenni, és tovább akarsz élni, egyél gyakran, de kis adagokat. A főétkezések között is végy magadhoz egy kevés egészséges rágcsálnivalót, így telítve […]

Hatszor egyél egy nap!

Oly sokszor hallottuk már, hogy az álomalakért jóval kevesebbet kell enni, hogy ez a mondat szinte fogyókúra tézissé vált. Pedig ennek épp az ellenkezője igaz. Ha vékony, fitt szeretnél lenni, és tovább akarsz élni, egyél gyakran, de kis adagokat. A főétkezések között is végy magadhoz egy kevés egészséges rágcsálnivalót, így telítve érzed magad, és nem kezdesz a diétát romba döntő lakomázásokba.

Rendszeresen igyál turmixokat!

Egy jó turmixgép igazi társ a fogyókúrában. A turmix a tej, alacsony zsírtartalmú joghurt, protein por, jég és más hasznos hozzávalók keveréke, akár egy egész étkezést helyettesíthet és kiváló nassolnivaló. Elkészítésük kis időt vesz igénybe, a bogyós gyümölcsökkel, az ízesített porokkal kielégíthető az édesség utáni sóvárgás, és az éhségérzet is messzire űzhető. A kutatók arra is rájöttek, hogy a tejben vagy a joghurtban lévő kalcium segíti a zsírégetést, valamint limitálja a testzsír előállítását is.

Tudd, milyen folyadékot vehetsz magadhoz, és milyet nem!

 laposh2.jpg ()Az alkohol sokféleképpen sodorhat bajba, ha a diétázás tekintetében nézzük, egyáltalán nem telít el, és hatására nem is eszel kevesebbet. Sőt, az alkohol miatt a test 36 %-al kevesebb zsírt éget el, és annak a hormonnak a termelődését is meggátolja, amely az izmok építéséért és a kalóriák pusztításáért felelős. Lehet,  hogy a víz kortyolgatása nem valami izgalmas, de napi nyolc pohár elfogyasztása számos előnnyel jár. Telítve érzed magad, kimossa a szervezetből a méreganyagokat, előmozdítja a zsírbontást. Segíti a tápanyagok izmokba való szállítását, így az anyagcsere a megfelelő sebességen működik. A víz mellett a legegészségesebb italok közé az alacsony zsírtartalmú tejet és a zöld teát sorolhatjuk.

 Összpontosíts ezekre az ételekre!

A mandula és más diófélék fejlesztik az izmokat, csipegetésükkel a farkaséhség sem tör rád, fogyasztásukkal kiküszöbölheted az elhízást, a szívbetegséget, és a rákot is. A diófélék egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek megtisztítják az artériákat és majszolásuk után sokáig nem korog a gyomrod.

A bab és egyéb hüvelyesek serkentik a zsírégetést és szabályozzák az emésztést, az étrendbe való beépítésükkel megelőzhető a vastagbélrák és a magas vérnyomás. Áldásosak a szív számára is, minél többet eszel belőlük, annál inkább képes leszel az éhség kontrollálására is. A spenót és a többi zöld színű zöldség közömbösíti a szabadgyököket, valamint meggátolják a stroke és a csontritkulás kialakulását.

A sovány tejtermékeknek köszönhetjük az erős csontokat és a felpörgetett súlyvesztést. Az alacsony zsírtartalmú joghurt, sajtok és más tejtermékek valójában kulcsszerepet játszanak a diétában. A cukormentes, ízesítetlen zabpehely fellendíti az energiaszintet, csökkenti a koleszterint, fenntartja az optimális vércukorszintet, kiküszöbölhető vele a cukorbetegség is, egy tál zabpehely még az álmos reggeleken is túllendít.

A pulyka és a más sovány húsok erősítik az immunrendszert, harcolnak a kedélybetegségek és a memória romlása ellen. A pulykamell az egyik legsoványabb húsféle, majdnem az egyharmadát fedezi a niacin és a B6-vitamin ajánlott napi bevitelének.

laposh3.jpg ()

Az olívaolaj csökkenti a koleszterint és megakadályozza a kilók szaporodását. Az olívával készített ételekkel kordában tartható a mardosó éhség, segíti a zsírégetést és a koleszterinértéked sem emelkedik.

A teljes kiőrlésű kenyér és gabonapelyhek megelőzik a zsír elraktározódását, és a túlsúlytól is megóvnak. A teljes kiőrlésű kenyér az inzulinszintet alacsonyan tartja, ez pedig megakadályozza a zsír felhalmozását.

A málna és „társai” fokozzák a látóképességet, és tompítják az édesség utáni vágyakozást. A legjobb választásnak az áfonya bizonyul, hiszen ez a gyümölcs bővelkedik leginkább antioxidánsokban.

Hagyj fel a számolással!

Bár a kalóriák égetése összefüggésben áll a zsírvesztéssel, a kalóriák számolgatása miatt megfeledkezhetsz a legfőbb motivációdról, és a lelkesedésed is alább hagy. Ha törekszel rá, hogy a fentebb említett ételekből állítsd össze a napi menüt, nem kell többé a kalóriamennyiségekkel bíbelődnöd, egészséges leszel, nem tör rád az éhség és káprázatos alakkal vághatsz neki a nyárnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X