Főoldal > DIÉTA > Fogyni akarsz? Étkezz úgy, mint egy pasi!

Fogyni akarsz? Étkezz úgy, mint egy pasi!

diétaétkezésférfifogyókúratitok
0

Írta: and

Most ellestük a férfiak titkait, melyeket érdemes neked is beiktatnod a fogyókúrádba. Le az édességgel! Érdemes példát vennünk a pasiktól édesség szempontjából. Ők ugyanis, ha enni akarnak, inkább a húsra vetik rá magukat, mint a palacsintára vagy a krémesre. Hogy miért jó ez? Mert így rengeteg fehérjéhez jutnak, mely által a fogyás jóval könnyebben megy, […]

Most ellestük a férfiak titkait, melyeket érdemes neked is beiktatnod a fogyókúrádba.

Le az édességgel!

Érdemes példát vennünk a pasiktól édesség szempontjából. Ők ugyanis, ha enni akarnak, inkább a húsra vetik rá magukat, mint a palacsintára vagy a krémesre. Hogy miért jó ez? Mert így rengeteg fehérjéhez jutnak, mely által a fogyás jóval könnyebben megy, ráadásul az izmok is sokkal hatékonyabban fejlődnek. Ha rád tör a nassolhatnék, akkor édesség helyett fogyassz inkább sajtot vagy zsírszegény túrót egy kis gyümölccsel.

Ne add fel a diétát!

Ha egy férfi „bűnbe” esik a fogyókúra során, tehát becsúszik egy kis nass, nem esik kétségbe, hanem elfogadja, és folytatja tovább. Egy nő viszont képes kiborulni, akaratgyengének gondolja magát, és még egy kis buktató miatt is képes feladni a diétát, csak mert megevett egy kocka csokit. Nem kell a 100 százalékos perfekcionizmus. A világ nem dől össze, ha egyszer-kétszer elcsábulsz, sokkal jobban ártasz magadnak és az önbizalmadnak, ha feladod a tervedet.

pasifogy2.jpg ()

Használj nagyobb súlyokat!

Egy pasi, ha bemegy a konditerembe, nem lacafacázik, hanem ráveti magát arra a súlyra, amit még elbír. Egy nő viszont valamilyen babasúllyal kezd, és sokszor ott is ragad, tehát képes fél éven keresztül 1 kilós súlyokkal pepecselni, melynek eredménye, hogy az izomzata nem fejlődik tovább. Nem kell egyből 20 kilós súlyokkal kezdened, de ha szeretnéd, hogy izmaid gyorsabban és látványosabban fejlődjenek, fokozatosan emelj a súlyokon.

Ne fojtsd ételbe a bánatod!

A depresszióra a nők kétszer annyira hajlamosak, mint a férfiak, akárcsak az érzelmi evésre. A pasik kis része nyúl vigaszként ételhez, ezzel szemben a nők a csip-csup dolgoktól kezdve a komolyabb problémák miatt hajlamosak a hűtő felé venni az irányt. Olykor nem is tudják megkülönböztetni, hogy valódi éhségüket csillapítják-e a nassal, vagy csak a bánatukat akarják enyhíteni. Tarts egy kis önreflexiót. Rosszul tanul a gyerek, összezördültél az egyik kollégáddal? Ha azt tapasztalod, hogy az ilyen eseteknek mindig evés a vége, már könnyebben vághatsz neki az érzelmi evésről való leszokásnak.

Add ki a mérged!

A pasik, ha valami idegileg felhúzza őket, hajlamosabbak kiadni a mérgüket. Elmennek mondjuk futni, edzeni, vagy barkácsolni, tehát valami fizikai aktivitás formájában levezetni a mérgüket. Tégy te is így. Az otthoni szomorkodás helyett húzd fel a futócipőt, menj le úszni vagy izzadni kicsit a konditerembe. Meglátod, duplán jobb lesz utána a lelkednek, hiszen nemcsak a feszültséget vezetted le, hanem a testednek is jót tettél.

Törődj többet magaddal!

pasifogy3.jpg ()A pasik lényegesen több időt képesek magukra szánni. Nagyobb szociális életet élnek, ezért kevésbé hajlamosabbak, hogy egy nehéz nap után egyből a hűtő felé vegyék az irányt. Bármilyen nehéz is, naponta legalább szánj csak magadra egy órácskát, havonta pedig szervezz egy csajos estét.

Ne mondj le kedvenc ételeidről!

A pasik, ha diétára adják a fejüket, általában nem mondanak le kedvenc ételükről. Ezzel szemben a nők drasztikus lépésekkel indulnak neki, száműzik kedvencüket az étrendjükből, és salátalevelet rágcsálva sóvárognak egy kis rántott hús után. Melynek aztán az lesz a vége, hogy a kíméletlennek indult diéta nem fog túl sokáig tartani. Tanulság: te se iktasd ki teljesen kedvenceidet a menüdből, csak tarts mértéket. Három gombóc helyett csak egy gombóc fagyit egyél, ha pedig rád tör a vágy, tereld el valamivel a figyelmed. Takaríts, olvass, eddz találkozz a barátnőiddel!

Nincs sem időnk, sem energiánk a szexre?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X