Főoldal > DIÉTA > Kerüld el a leggyakoribb fogyókúrás hibákat!

Kerüld el a leggyakoribb fogyókúrás hibákat!

barátságfogyókúrahibaidőköltség
0

Írta: and

A súlyodból veszíts, ne a barátaidból! A fogyókúrának számos buktatója lehet. Ha nem megfelelően végzed, és hiba csúszik a gépezetbe, akár a barátságod is rámehet a dologra. Hogy mégis hogyan? A túlságosan egyhangú diéta megbolygatja a szerotonin-szintet az agyadban, mely többek közt a jó közérzetért is felelős. Ilyen esetben fáradt, nyűgös leszel, mely a barátaidra […]

A súlyodból veszíts, ne a barátaidból!

A fogyókúrának számos buktatója lehet. Ha nem megfelelően végzed, és hiba csúszik a gépezetbe, akár a barátságod is rámehet a dologra. Hogy mégis hogyan? A túlságosan egyhangú diéta megbolygatja a szerotonin-szintet az agyadban, mely többek közt a jó közérzetért is felelős. Ilyen esetben fáradt, nyűgös leszel, mely a barátaidra sem tesz túl jó benyomást, pláne, ha ráteszel még egy lapáttal, és folyamatosan a diétádról és az alakodról beszélsz. Hogy ezt elkerüld, ügyelj az egyensúlyra! Az étrendedben legyen mindig megfelelő mennyiségű zsír, szénhidrát és fehérje. Fogyassz omega-3 zsírsavban gazdag élelmiszereket, melyek bizonyítottan csökkentik a depresszió kialakulását is.

fogyascikk.jpg ()Kíméld a pénztárcádat!

Azt gondolnánk, hogy a fogyókúra elég költséges dolog, mivel egyből nekiesünk az első bioboltnak, és felvásároljuk gondolkodás nélkül a méregdrága cuccokat anélkül, hogy átgondolnánk, egyáltalán szükségünk van-e ezekre a termékekre. Mielőtt lecsapolnád a bankszámládat, készíts haditervet. Egyél kevesebb húst, több zöldséget, így máris pénzt spórolsz, mivel a hús az egyik legköltségesebb élelmiszer. Ha mégis rád törne az éhség, fogyassz rostban gazdag élelmiszert, például gombát vagy barnarizst, melyből elegendő keveset fogyasztani, mégis hosszútávon eltelít. Így nem kell felesleges élelmiszerekbe beruháznod.

Ne az idődet vesztegesd!

Bár hihetetlennek tűnik, egy diéta eszméletlen sok időt fel tud emészteni, ha nem tudatosan vágtunk bele a dologba. Gondoljunk csak arra, hogy a napi menü összeállítása micsoda fejtörést okoz. Nem beszélve a hétvégi nagy bevásárlásról, mely egy egyszerű műveletből több órás tortúrává tud változni, mikor az egészséges élelmiszerek összetevőit böngészed rendületlenül. Pedig felesleges ekkora feneket keríteni a dolognak. Készíts listát a vásárolnivalókból (zöldségek, gyümölcsök, hús, tejtermékek), így már céltudatosan mész a boltba, és nem kell órák hosszat kóvályognod, hogy megtaláld a megfelelő ebédnekvalót.

Az izmaidat hagyd meg!

Másik emberpróbáló feladat: a megfelelő fogyókúra kiválasztása. Ha ész nélkül beleveted magad a koplalásba, abból sok jó nem sülhet ki. Egyrészt éhezel, lelassul az anyagcseréd, másrészt az izmaid is leépülnek, így nem az áhított, szálkás testet éred el, hanem egy elnyűtt éhezőre fogsz hasonlítani. A dolog nyitja itt is a kiegyensúlyozott táplálkozás. Fogyassz több fehérjét (halat, sovány húsokat, tejtermékeket), hiszen ettől épülnek fel az izmok. Emellett végez hetente 2-3-szor erősítő gyakorlatokat is.
Ne változtasd meg az életstílusod!

fogyascikketo.jpg ()Az, hogy ügyelsz a vonalaidra, nem azt jelenti, hogy minden egyes szabad percedet a konditeremben, vagy otthon az elliptikus tréneren kell töltened. A diéta alatt sok nő életvitele is megváltozik, hiszen minden gondolatuk a kaja és az edzés körül forog, ezért elhanyagolják barátaikat, családtagjaikat. Te ne ess ebbe a csapdába! Attól, hogy diétán vagy, nem kell lemondanod egy-egy baráti összejövetelről, maximum a szokásos három pohár koktél helyett ezentúl kortyolgass vizet vagy narancslevet.

Itt a jó idő, hozd formába magad! Van egy tippünk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X