Főoldal > DIÉTA > 6 diétás kifogás, amit gyorsan felejts el!

6 diétás kifogás, amit gyorsan felejts el!

diétaegészségfogyókúrakifogás
0

Írta: and

Mostantól ideje leszámolni ezzel! Összegyűjtöttük a leggyakoribb kifogásokat, melyeket többé nem hozhatsz fel mentségül. 1. Túl elfoglalt vagyok Nyakig úszol a munkában, beteg a gyerek, gondok vannak a pasiddal? Ismerős kifogások, ugye? Bármennyire is elfoglalt vagy, az egészséges étkezés alig vesz el több időt az életedből, mintha az eddig megszokott kosztokon tengődnél. Ha nem tudsz […]

Mostantól ideje leszámolni ezzel! Összegyűjtöttük a leggyakoribb kifogásokat, melyeket többé nem hozhatsz fel mentségül.

1. Túl elfoglalt vagyok

Nyakig úszol a munkában, beteg a gyerek, gondok vannak a pasiddal? Ismerős kifogások, ugye? Bármennyire is elfoglalt vagy, az egészséges étkezés alig vesz el több időt az életedből, mintha az eddig megszokott kosztokon tengődnél. Ha nem tudsz minden nap a piacra menni, akkor egy nagyobb bevásárlás alkalmával vegyél fagyasztott zöldségeket, szárnyas húst, halat, így otthon előre össze tudsz ütni egy egészséges vacsorát vagy salátát. Ha erre sincs időd, szerencsére már több ételszállító is rendelkezik külön fitnesz étlappal, illetve a munkahelyi étkezdében sem lehetetlen egészséges ebédet választani – csak a sültkrumpli helyett párolt zöldséget, a zserbó helyett pedig gyümölcsöt kell kérni.

 2. Az egészséges ételek túl drágák

Bár igaz, ha minden nap a gyorsétkezdében rendezed le az ebédet, akkor olcsóbban kijössz, mintha nem műanyag kaját fogyasztanál, de hosszútávon gondolkodva az egészséges táplálkozás anyagilag is jobban megéri. Egy menü árát is megkérik a gyorsétteremben, mely semmivel sem olcsóbb, mintha egy nagy adag salátát fogyasztanál el egy salátabárban, illetve a tízóraira, uzsonnára költött nassok is jóval drágábbak, mintha vennél egy kiló almát vagy egyéb gyümölcsöt, melyre aztán még napok múlva is rájárhatsz.

kifogas3.jpg ()

3. A fogyókúra éhezéssel jár

Ha a fogyókúra során éhezel, akkor valószínű nem a megfelelő módszert választottad, ugyanis a diétának nem arról kell szólnia, hogy egész nap éhségtől kopogó szemmel várod, hogy mikor rágcsálhass el este végre egy répát. Ha kiiktatod a kalóriában gazdag ételeket a menüdből, és helyüket kalóriaszegény, de tartalmas ételekkel pótolod (például a rántott szeletet tonhalsalátával), akkor nem kell tartanod attól, hogy éhezni fogsz. Másrészt meg kell tanulnod értelmezni tested jelzéseit: mikor érzed azt, hogy tényleg éhes vagy, vagy mikor van az, amikor nem vagy valójában éhes, csak a szemed kívánja az ételt.

4. Nincs időm főzni

Pedig hidd el, több időt spórolsz meg vele, ha 2-3 naponta főzöl valami egészségeset, mintha minden nap az étkezdében vagy az étteremben várnád, hogy megkapd végre az ebédedet. Ráadásul, ha te főzöl, akkor ellenőrizni is tudod, hogy mi kerül az ételbe, így jóval könnyebb egy egészséges menüt összeállítani, és gyorsabban fogyni, mintha a menzára hagyatkoznál.

5. Az edzés túlságosan elfáraszt

Ez az a kifogás, mellyel tényleg nem érdemes élned. Ugyanis egy kiadós edzés éppen, hogy felpörget, megindul a véráramlás, felszabadulnak az energiák! Egy fárasztó nap után próbáld meg, hogy nem egyből az ágyba dőlsz, hanem bemész a konditerembe, vagy futsz egy fél órát. Jóval frissebbnek és energikusabbnak fogod magad érezni, mint előtte, nem beszélve arról, hogy tetemes mennyiségű kalóriától szabadulhatsz meg.

kifogas2.jpg ()6. Mindig visszahízom a leadott súlyt

Először is ülj le, és analizáld kicsit, hogy mi romlott el a diétádban. A túl drasztikus diéták nemcsak az egészségre károsak, de visszatérve a normál étrendre a kiéhezett szervezet szinte azonnal kezdi visszaépíteni a leadott súlyt. A túl szigorú fogyókúrák helyett válassz olyat, mely ugyan nem egy hét alatt ígér álomalakot, de nem is veszi el az életkedved, és könnyen betartható. Olyan apróságokra gondolunk, mint hogy kenyérből válaszd a teljes kiőrlésűt, és lehetőleg hagyd el a vajat. Ez ugyan nem tűnik soknak, de ha ezek a megspórolt kalóriák egy év alatt összeadódnak, máris láthatod, hogy igen tetemes súlytól tudsz megszabadulni anélkül, hogy hirtelen visszahíznád, amit keservesen leadtál.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Az elhízás veszélyei


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X