Főoldal > DIÉTA > Fogyj étcsokoládéval!

Fogyj étcsokoládéval!

édességegészségétcsokoládéfogyókúramértékletesség
0

Írta: and

A fogyókúra szó hallatán a koplalás, az édességektől és a szénhidráttól való tartózkodás, egyszóval a megvonás jut eszünkbe. Léteznek azonban olyan lehetőségek, amelyekkel fogyókúra mellett is fogyaszthatunk némi édességet. Természetesen nem mindenből és minden mennyiségben megengedett. Ilyen az étcsokoládé, amelynek segítségével könnyebb és megvonástól mentesebb lesz a diéta. Csökkenti a csokiéhséget… Nem titok, hogy a […]

A fogyókúra szó hallatán a koplalás, az édességektől és a szénhidráttól való tartózkodás, egyszóval a megvonás jut eszünkbe. Léteznek azonban olyan lehetőségek, amelyekkel fogyókúra mellett is fogyaszthatunk némi édességet. Természetesen nem mindenből és minden mennyiségben megengedett. Ilyen az étcsokoládé, amelynek segítségével könnyebb és megvonástól mentesebb lesz a diéta.

Csökkenti a csokiéhséget…

Nem titok, hogy a fogyókúra ideje alatt, ha valamit tilos enni, azt még jobban kívánjuk. Éppen ezért szükség van valamire, ami csökkenti a csokoládé és az édesség iránti sóvárgásunkat. Az édesség iránti vágyat pedig legjobban az étcsokoládé csillapítja. Már egy-két kocka fekete csokoládé is fedezi a napi „édességszükségletünket”, így ekkora mennyiségben a fogyókúra alatt is nyugodt szívvel fogyaszthatjuk, és még a kedvünk is jobb lesz tőle.

etcsoki2.jpg ()…és az étvágyat

Nemcsak az édesség iránti vágyat, de alapvetően az étvágyat is jobban csökkenti az étcsokoládé, mint bármilyen más ennivaló. Lone Birnkmann Sorensen és Arne Astrup dán kutatók tudományosan is igazolták, hogy a magas kakaótartalmú csokoládé után kevésbé kívánjuk az ételt, következésképpen kevesebbet fogunk enni. Ezért fogyókúrára is alkalmasnak találták, hiszen mindenből kevesebbet kívánunk, miután elfogyasztottuk.

Kis mennyiségben egészséges

Sokunk számára jó hír, hogy a kedvelt étcsokoládé kis mennyiségben még egészséges is. Nem mindegy azonban, hogy milyen fajtát teszünk a kosarunkba. Csak a valódi kakaótartalommal rendelkező, 70-80%-os étcsokoládé éri el hatását és egyben egészséges, természetesen, mint minden más, ez is csak mértékkel. Bizonyított, hogy a csokoládé antioxidáns tartalma igen magas, így segíti az emésztést és lassítja az öregedési folyamatot. Tehát, ha a fogyókúra alatt napi egy-két kockát megeszel belőle, csökken az édesség iránti vágyad, és még egészséges is.

Jelszó: mértékletesség

Mint minden más étellel kapcsolatban, a jelszó itt is a mértékletesség. Ne feledd, ha megkívánod az édességet, elég egy-két kocka étcsokoládé is a vágy csillapítására. Ezért inkább egyél napi egy-két kockát, mint egyszerre egy egész táblát. Ne feledd tehát, egy kis édességgel jobb lesz a közérzeted és  a fogyókúra is gördülékenyebben fog menni, ha nem kell mindenről lemondanod.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X